Wraps Midden-Oosterse stijl

  • voor 8 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Vaak eet ik mijn wraps met gehakt, maïs, guacamole en een tomatensaus. Zomers vind ik het lekker om een wrap met gerookte kip, mango en guacamole te eten, maar ik wilde nu eens iets anders. Het werden wraps Midden-Oosterse stijl: kruidig en met typisch Midden-Oosterse smaken. De vulling bestaat uit lamsworstjes, za'atar, verse hummus en gegrilde paprika. Een mooie en smakelijke combi! Za'atar is een kruidenmengsel met een typische, herkenbare smaak die veel wordt gebruikt in het Midden-Oosten. Het is een mengsel met onder meer oregano, tijm, sumac, geroosterde sesam en zout. Per land en per familie/producent kunnen de ingrediënten wat verschillen, maar de basis is altijd min of meer hetzelfde. Za'atar is ook lekker op geroosterd stokbrood met wat olijfolie. Pas wel een beetje op en gebruik niet te veel ineens, want het heeft een vrij sterke smaak. A little goes a long way! Je kunt za'atar kopen bij supermarkten (Jonnie Boer voor Euroma) en bij Marokkaanse of Midden-Oosterse winkels.

Wraps Midden-Oosterse stijl

Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 meergranen wraps
  • 2 paprika's schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 8 gekruide lamsworstjes (worden vaak gekruid verkocht bij bijvoorbeeld AH)
  • 250 g kikkererwten afgespoeld
  • 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • mespuntje zout
  • 2 stevige tomaten
  • za'atar
  • olijfolie

Benodigdheden

blender of staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de repen paprika in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie overheen en zet 20 minuten in de oven.
  2. Maak de hummus door de gewassen kikkererwten, sap van een halve citroen, teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie en een mespuntje zout in een blender of met een staafmixer te pureren. Wil je de hummus wat dunner? Voeg dan nog wat olijfolie of water toe.
  3. Bak de worsten in een grill- of koekepan in een beetje olie. Zorg dat de worst aan alle kanten bruin en gaar is. Snijd de worst nu in grove stukken. Snijd ook de tomaat in stukken en haal de zaadlijsten eruit.
  4. Bestrijk een wrap met hummus, voeg naar smaak een klein beetje za'atar toe (ongeveer 1/8 à 1/4 theelepel per wrap vind ik zelf lekker). Doe de geroosterde paprika, tomaat en de stukjes worst in de wrap en rol op.
Hoe eet jij het liefste je wrap? Laat het achter in de comments!

2 responses to “Wraps Midden-Oosterse stijl

  • Naomi

    Ziet er echt heerlijk uit. Waar haal je za’atar?
    Hummus is sowieso mijn favoriet hapje/beleg/bijgerecht. Heb het ook in mijn site geplaatst.

    Complimenten voor jouw mooie blog!
    groetjes,
    Naomi (foodsandphotos.nl)

    Beantwoorden
  • Judith

    Hi Naomi,
    Dankjewel, superleuk om te horen :-). Ik heb za’atar bij AH gekocht, in het kruidenschap, van Jonnie Boer. Je kunt het ook bij Midden-Oosterse/Arabische winkeltjes kopen.

    Groetjes,
    Judith

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *