Foodblogswap: panna cotta van Ageeth

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd3 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Voor de Foodblogswap van oktober maakte ik panna cotta van Ageeth eet & kookt. Elke maand is het Foodblogswap, waarbij je van iemand anders zijn blog iets uitkiest en namaakt. Iemand anders maakt vervolgens iets van jouw blog. Daisy van Lekker Happen maakt iets van mijn blog. Wat zal ze kiezen?

Zelf twijfelde ik tussen de hartige groene pannekoekjes van Ottolenghi en deze panna cotta. Na een tripje naar Rome moest het natuurlijk wel de panna cotta worden. Ik denk dat ik de pannekoekjes ook nog wel een keertje ga proberen. Deze panna cotta is lekker met vers fruit, zoals verse mango of aardbeien. De portie was voor een dessert voor mij iets te veel dus die zou ik in het vervolg halveren (het is namelijk vrij machtig). In plaats van vanille-extract gebruikte ik een vanillestokje.

Foodblogswap: panna cotta van Ageeth

Foodblogswap: panna cotta van Ageeth

  • Totale benodigde tijd3 uur
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine van 6 gram
  • 125 ml slagroom
  • 55 g suiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 250 ml karnemelk

Benodigdheden

Instructies

  1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  2. Verwarm op een laag vuur de slagroom met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost. Let op dat het niet begint te koken.
  3. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in het roommengsel. Roer goed door met een garde.
  4. Schraap de merg uit het vanillestokje en meng samen met de karnemelk door de room.
  5. Verdeel het mengsel over 2 kommetjes en laat het 3 uur in de koelkast opstijven.
  6. Serveer met vers fruit of een aardbeiensaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *