Gevulde paprika’s

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Gevulde paprika’s

Deze paprikaatjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, ze zijn heerlijk! En, wat helemaal mooi is, het is helemaal niet moeilijk. Het belangrijkste is dat je de zaadlijsten met een klein mesje voorzichtig uit de paprika haalt zonder de paprika te beschadigen. Serveer met bijvoorbeeld een coucoussalade of een groene salade.

Ingrediënten

  • 4
  • paprika's
  • 300 gram
  • rundergehakt
  • 2 el
  • platte peterselie
  • 100 gram
  • zachte geitenkaas
  • 100 gram
  • couscous
  • 10
  • cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika af en snijd met een klein mesje uit de onderkant van de paprika de zaadlijsten en alle witte stukken die daarbij horen. De bovenkant van de paprika is slechts ter decoratie, dus deze kun je intact laten.
  3. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de paprika's erin en giet er een beetje olijfolie overheen,
  4. Leg de schaal met paprika's zo'n 20-25 minuten in de oven.
  5. Bereid de couscous volgens de intructie, met water. Gebruik hierbij net iets minder water dan aangegeven, omdat de tomaten ook 'nat' zijn. Snijd de tomaten in vieren en meng door de couscous. Voeg hierbij ook de fijngehakte platte peterselie en wat peper en zout.
  6. Bak het gehakt rul en schep door het couscousmengel. Verkruimel 2/3 van de geitenkaas en voeg dit toe aan het mengel.
  7. Schep het mengel in de paprika's en garneer met de overgebleven geitenkaas.
  8. Bak het geheel nog zo'n 3-5 minuten in de oven, zodat de kaas lekker zacht wordt.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *