Gevulde paprika’s

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze paprikaatjes zien er niet alleen leuk uit op tafel, ze zijn heerlijk! En, wat helemaal mooi is, het is helemaal niet moeilijk. Het belangrijkste is dat je de zaadlijsten met een klein mesje voorzichtig uit de paprika haalt zonder de paprika te beschadigen. Serveer met bijvoorbeeld een coucoussalade of een groene salade.

Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 paprika's
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 el platte peterselie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram couscous
  • 10 cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika af en snijd met een klein mesje uit de onderkant van de paprika de zaadlijsten en alle witte stukken die daarbij horen. De bovenkant van de paprika is slechts ter decoratie, dus deze kun je intact laten.
  3. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de paprika's erin en giet er een beetje olijfolie overheen,
  4. Leg de schaal met paprika's zo'n 20-25 minuten in de oven.
  5. Bereid de couscous volgens de intructie, met water. Gebruik hierbij net iets minder water dan aangegeven, omdat de tomaten ook 'nat' zijn. Snijd de tomaten in vieren en meng door de couscous. Voeg hierbij ook de fijngehakte platte peterselie en wat peper en zout.
  6. Bak het gehakt rul en schep door het couscousmengel. Verkruimel 2/3 van de geitenkaas en voeg dit toe aan het mengel.
  7. Schep het mengel in de paprika's en garneer met de overgebleven geitenkaas.
  8. Bak het geheel nog zo'n 3-5 minuten in de oven, zodat de kaas lekker zacht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *