recept

Herfst staat qua eten gelijk aan comfort food. Heerlijke volle smaken, daar houden we van! Foodies vroeg mij om mijn eigen versie te maken van hun wildzwijnstoofpot. Wij eten geen vlees, dus dat werd natuurlijk een heerlijke vegetarische stoof geïnspireerd op hun recept. De basis kon ik zo overn...

recept

Maple syrup, oftewel esdoornsiroop of ahornsiroop. Echt een smaak die ik koppel aan de herfst. Aangezien een deel van mijn familie in Canada woont, ben ik daar regelmatig te vinden. En laat dat nou net het land van de maple zijn. Sterker nog, er staat zelfs een esdoornblad op hun vlag. Maple syru...

recept

Een klassiek voorgerecht mogen we de garnalencocktail wel noemen denk ik. In een glaasje geserveerd, vaak voorzien van fruit en groenten. Dit keer maken we een vegetarische garnalencocktail. Misschien een leuk kerst voorgerecht? Vegetarische 'garnalen' Ik vond bij de Jumbo in het vriesvak vegetari...

recept

Heerlijk zachte, luchtige bananenmuffins die ook nog een plantaardig en glutenvrij zijn. Deze muffins zijn perfect om je overrijpe bananen op te maken. Eet ze direct op, bewaar ze een paar dagen in een luchtdichte trommel op het aanrecht of bewaar ze een paar maanden in de vriezer. Bananenmuffins a...

recept

Zijn er hier andere risotto lovers in the house? Als je mij een beetje kent, weet je dat risotto een van de eerste dingen was die ik leerde koken. Met dank aan Jamie Oliver kon ik op 15-jarige leeftijd al een behoorlijke risotto maken ;-). Een aantal van mijn favoriete risotto's zijn de smeuige pomp...

recept

Hebben jullie weleens pastinaaksoep gegeten? Een heerlijk, fluweelzachte soep boordevol smaak. Je maakt het makkelijk zelf. Bijvoorbeeld als voorgerecht, lunch of als hoofdgerecht. Pastinaak is weer helemaal terug van weg geweest. Waar men het eerder schaarde onder de 'vergeten groenten', is het nu ...

recept

Wat eten we vanavond? Wat dacht je van heerlijk fluffy Basmati rijst met tofu teriyaki, sojabonen, avocado en ingelegde bloemkool? Deze rijst bowl zit boordevol smaak en kleur en is makkelijk zelf te maken. Niet alleen vegetarisch, maar helemaal plantaardig én dus perfect voor World Vegan Month (en...

recept

Ik heb een topper van een ontbijtrecept voor je! Een gezond en eiwitrijk ontbijt wat ook nog eens mega lekker en snel is. Serieus, even de ingrediënten mengen. In een mok gieten en 75 seconden in de magnetron. Tadaa, klaar is je gezonde mug cake met de smaak van pumpkin pie. Hij is ook nog eens hel...

recept

Zijn jullie net zo dol op lekkere ovenschotels als ik? Wat dacht je van een heerlijke spinazie lasagne? Net weer wat anders dan de klassieke lasagne. Wat het makkelijkste is, is om verse diepvriesspinazie te gebruiken. Deze is namelijk al helemaal fijngemaakt. Op deze manier hoef je het niet eerst t...

recept

Deze vegan kaneelbroodjes wil je maken! Heerlijke zacht en fluffy met een rijke herfstsmaak. Normaal zorgt het ei in cinnamon rolls voor die fluffyness. Wat zou als je de broodjes plantaardig wil maken? Ik ging aan de slag. Het resultaat: heerlijke broodjes met als 'geheim ingredient' pompoenpuree. ...

recept

Een van mijn favoriete ontbijtjes en lunches, blijft een smoothiebowl. Een smoothiebowl is een smoothie die je niet drinkt, maar eet. Zo krijg je beter een verzadigd gevoel. Bovendien kun je je smoothie zo naar hartelust toppen! Een smoothiebowl is zeker niet alleen voor de zomer, je kunt dit ook...

recept

Ik schreef al eerder over meer groenten eten bij bijvoorbeeld het ontbijt. Geïnspireerd daardoor en door het recept van Jamie Oliver, maakte ik zelf spinaziepannenkoeken. Die spinazie zorgt voor een mooie diepgroene kleur en natuurlijk extra vitamines! Wist je dat spinazie boordevol ijzer zit? Glu...

recept

Heb je weleens Chinese tomatensoep gegeten? Lekker lichtzoet en een intense tomatensmaak. Een vleugje gember voor extra pit. Yummy! Je kunt deze vaak kopen bij Chinese restaurants of uit een pakje in de supermarkt. Maar, veel lekkerder en gezonder is natuurlijk om het helemaal zelf te maken. Goed g...

recept

Soms heb je zin in een lekkere salade voor de lunch. Deze zomerse spinaziesalade met aardbeien is echt een topper. Heel veel verschillende smaken en structuren. De vegetarische kip, het gekookte ei, crunchy pecannoten, de zoete aardbeien en als klap op de vuurpijl de friszoete dressing. Klinkt goed,...

recept

Ben je op zoek naar een lekkere vegetarische groenteschotel? Dit is echt een topper. Heerlijke gegrilde groenten als courgette, wortel en tomaat met Italiaanse kruiden en afgemaakt met 2 soorten (gezonde!) sauzen en voor de liefhebbers mozzarella. Gezond, lekker en makkelijk te maken. Groenteschote...

recept

Instant noodles heeft iedereen vast weleens gegeten. De kans is groot dat je dit als student weleens at (eet). Makkelijk, want in een paar seconden klaar. Maar erg voedzaam is het niet, noch is het gezond. Daar breng ik nu verandering in met dit instant noodles recept om zelf instant noodles te make...

recept

Heb je weleens van cornbread gehoord? Het is iets typisch Amerikaans en het lijkt op iets tussen brood en cake in. Qua structuur is het net cake, maar dan wel minder zoet dan cake. Amerikanen eten het als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ of chili sin carne (of chili con carne als je vlees eet). ...

recept

Granola maken is leuk en lekker. Lekker om te eten als snack of als ontbijt. Bijvoorbeeld met plantaardige yoghurt en vers fruit of (plantaardige) melk. Het is nog steeds een van mijn favo ontbijtjes en dat betekent dat ik mijn granola recept heb kunnen perfectioneren de afgelopen jaren :-). Gluten...

recept

Gnocchi, heerlijk zachte pastakussentjes gemaakt van aardappel, eten we hier regelmatig. Gnocchi met spinazie en vega worst is bijvoorbeeld een van onze favorieten, maar ook gnocchi pesto met doperwten en rucola is een topper. Gnocchi pesto Lekker snel klaar, vega en zelfs vegan als je vegan pesto...

recept

Zijn jullie ook zo gek op Mexicaanse recepten? Wij wel! Lekker veel smaak zonder al te veel poespas is wel wat Mexicaans koken kenmerkt. Vaak vind je er ingrediënten in terug als bonen, avocado, tomaat en koriander. Dit keer maken we ‘sopes’. Wat dat zijn en hoe je die maakt, lees verderop in d...

recept

Zelf schepijs maken met een ijsmachine in de smaak citroenmerenguetaart IJs maken doe ik al weleens, maar dan altijd zonder ijsmachine. Dan is de keuze in het ijs wat je maakt toch wat beperkter. Ik vond het dan ook erg leuk om eens ijsjes te maken mét een ijsmachine. Hoe dat beviel, welke ijssoor...

recept

Pita gyros heb je vast weleens gegeten. Een zacht pita broodje met reepjes gyros, groenten en tzatziki. Nou is gyros vlees traditioneel gezien varkensvlees, alhoewel er tegenwoordig ook weleens andere vleessoorten te verkrijgen zijn (kip gyros bijvoorbeeld). Wat nou als je vegetarische pita gyros wi...

recept

'Bliss balls' zijn al jaren mateloos populair. Deze kleine energieballetjes zijn makkelijk te maken, geven je snel energie en zijn gezond. Op de site vind je al een recept voor bliss balls met dadels. Maar, je kunt ze ook gerust met andere gedroogd fruit maken! Zo had ik nog een bakje gedroogde vijg...

recept

Wow, als je deze brownies eet en ik vertel je dat ze gemaakt zijn op basis van bieten. Ze glutenvrij zijn, geen eieren bevatten en weinig vet, zul je verbaasd zijn. Toch is het echt zo, deze gezonde brownies (of nouja, gezonder dan een reguliere variant) zijn geschikt voor iedereen die plantaardig e...

recept

Nadat ik op Instagram bij Familie over de Kook nasi goreng voorbij zag komen, had ik hier zo en zin in. En wat bleek, er staat dus helemaal nog geen nasi goreng recept op mijn site. Terwijl ik het wel al vaker had gemaakt. Tijd dus om het helemaal te perfectioneren en het recept met jullie te delen....

recept

Iedereen die van koffie houdt, opgelet! Ik heb een topper va een dessert voor je wat je heel makkelijk en snel zelf maakt. Het is geschikt voor mensen die lactoseintolerant zijn, glutenvrij eten of bijvoorbeeld plantaardig eten. Met Amar een paar ingrediënten maak je een vegan panna cotta. Vegan p...

recept

Zomerkoninkjes oftewel aardbeien. Ze zijn er weer! Een van mijn favoriete fruitsoorten. Zo niet DE favoriete fruitsoort. Ze zijn heerlijk om zo uit het vuistje te eten, op brood, in een salade, in een smoothie of dus in een lekker baksel. Dit keer maakte ik heerlijk vegan bananenbrood met aardbeien....

recept

Haal de Spaanse zon hierheen met deze snelle paella. Een heerlijk rijstgerecht wat je meteen doet denken aan Spanje. Normaal gesproken heb je er even de tijd voor nodig. Dit keer maakte ik een Spaans rijstgerecht geïnspireerd op paella. Het lijkt op een paella, maar dan een die in maximaal 10 minut...

recept

Wie is er nog meer dol op witte asperges? Ze zijn maar kort in het seizoen in Nederland, dus extra genieten als ze er zijn. Veel asperges komen uit Limburg en worden geteeld van maart tot en met juni. Traditiegetrouw is 24 juni de laatste dag dat je Nederlandse witte asperges kunt kopen. Het is er n...

recept

Zelf lekker ijs maken zonder ijsmachine? Ja, het kan echt! Ik heb weer een heerlijk ijsrecept voor je. Lekker romig, boordevol smaak en zelf makkelijk te maken. Je zult echt blij verrast zijn als je dit chocolade-pindakaasijs maakt. Naast makkelijk te maken en superlekker, is het geschikt voor ieder...

recept

Zelf een pokebowl maken? Leuk en lekker en veel makkelijker dan je misschien zelf denkt! Een pokebowl is een van oorsprong Hawaiiaans gerecht bestaande uit een laagje rijst, groenten en vaak (rauwe) vis. De bowl die ik voor jullie maakte bevat geen rauwe vis en is daarmee helemaal zwangerschapsproof...

recept

Softshell tacos vind ik altijd zo lekker om te eten. Waar je uit de Tex-Mex keuken misschien de harde tacoschelpen kent, kent de Mexicaanse keuken deze zachte taco's. Ze kunnen gemaakt zijn van tarwebloem om maismeel en kun je hier kopen als tortilla wraps. Tacos Op Netflix is een leuke serie te z...

recept

Wie weleens in Zuid-Oost Azië is geweest heeft vast weleens de Mango Sticky Rice als dessert gegeten. Kleefrijst met op smaak gebrachte kokosmelk en blokjes mango. Traditioneel is het een Thais recept, maar ook in andere landen in de regio vind je het regelmatig op het menu. Het is een niet te zoet...