Vegetarische pasta met romige paprikasaus

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Romig, gezond en perfect voor doordeweekse avonden. Deze lekkere pasta met romige paprikasaus is smaakvol en staat binnen 30 minuten op tafel! Wat wil je nog meer?

Makkelijk pastarecept

Houd je van makkelijke pasta recepten, maar wil je een keer iets nieuws proberen? Dan is deze vegetarische pasta met romige paprikasaus en vegetarisch gehakt een hele goede optie. Vooral als je een lange dag achter de rug hebt en geen uren in de keuken wil spenderen is dit ideaal. Het is snel klaar en eventueel is de saus ook makkelijk in te vriezen.

Voor de hele familie

Deze rijke en romige pasta met paprikasaus is een van mijn favoriete pastarecepten. Vol van smaak en perfect voor het hele gezin! Eventueel kun je er naar wens nog meer groenten doorheen doen, al heb je dat qua smaak echt niet nodig. Ook ga ik voor een vegetarische pasta door vegetarisch gehakt aan de saus toe te voegen. Heerlijk!

Pasta naar keuze

Omdat deze pasta zo simpel is qua ingrediënten, proef je de pastasoort extra goed. Daarom kan je zelf kiezen welke pasta je het lekkerst vindt. Dat kunnen penne zijn, farfalle, pappardelle of in mijn geval: tagliatelle. Experimenteer er op los en ga voor je favoriet. Laat je me weten wat het wordt? Eet smakelijk!

Vegetarische pasta met romige paprikasaus

Vegetarische pasta met romige paprikasaus

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram tagliatelle (of andere pasta)
  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 1/2 tl uienpoeder
  • Snuf zout
  • 150 ml plantaardige room
  • 300 gram vegetarisch gehakt
  • 1 el platte peterselie
  • Optioneel: geraspte cheddarkaas

Benodigdheden

  • kookpan (voor de pasta)
  • koekenpan
  • blender of staafmixer
  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven).
  2. Doe de paprika's en knoflook (incl. schilletje) erbij. Besprenkel met olie en rooster voor 30 minuten. Je kunt dit ook goed van tevoren doen.
  3. Haal uit de oven en pel de paprika en knoflook.  De paprika kun je makkelijk ontdoen van een vel door onder koud water te houden.
  4. Pureer de knoflook samen met de paprika, kruiden en room tot een gladde saus.
  5. Kook de pasta intussen in 1,5 liter water volgens de instructies op de verpakking tot het al dente (beetgaar) is.
  6. Bak in de koekenpan het gehakt rul. Voeg de saus toe, gevolgd door de pasta zodat deze bedekt is met saus. Maak eventueel af met platte peterselie en kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *