Kokos mousse met aardbeien gelei

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Kokos mousse met aardbeien gelei

Als er gasten op het eten komen, vind ik het leuk om dan ook een (passend) dessert te serveren. Een van de gasten die we laatst hadden heeft een lactose-intolerantie. Voor mij een mooie uitdaging om een lekker dessert te maken wat ook voor haar geschikt is. Al snel bedacht ik dat kokosmelk de basis zou gaan vormen en omdat het zomer is, was de combinatie met aardbeien snel gemaakt. Om de kokossmaak nog iets duidelijker naar voren te brengen voegde ik ook kokosrasp toe. Leuk is dat dit dessert weinig toegevoegde suikers bevat: 1 zakje vanille suiker voor 4 personen is precies wat het nodig heeft. Ik kocht een tijdje geleden bij Lidl in Duitsland hele goede vanillesuiker met echte stukje vanillepeul erin van Dr. Oetker, dus mocht je die tegenkomen, kan ik je die zeker aanraden!

Ingrediënten

  • voor de kokoslaag:
  • 400 ml
  • kokosmelk
  • 2 el
  • maïzena
  • 1 zakje
  • vanille suiker
  • (à 8 gram)
  • 1 el
  • kokosrasp
  • voor de aardbeienlaag:
  • 150 gram
  • aardbeien
  • 3 el
  • water
  • 1 tl
  • agar agar

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • 4 (weck)potjes
  • garde

Instructies

  1. Maak eerst de aardbeiengelei als volgt: haal de kroontjes van de aardbeien en was de aardbeien goed. Doe ze in de pan en giet het water erbij. Verwarm de aardbeien op laag vuur totdat ze papperig worden en je een soort puree hebt. Doe de agar agar erbij en meng dit met de garde goed door de aardbeien. Laat de gelei enkele minuten afkoelen en verdeel vervolgens de inhoud over de 4 potjes. Sluit de potjes af en zet ze een uur in de vriezer, totdat ze goed zijn opgesteven.
  2. Maak de pan en de garde schoon. Die heb je zometeen weer nodig.
  3. Giet de kokosmelk in de pan en voeg de vanillesuiker en kokosrasp toe. Als alles goed is gemengd, voeg je de maïzena toe. Roer goed door, na enkele minuten zou het mengsel dikker moeten worden. Is het nog niet dik genoeg? Voeg dan nog een theelepel maïzena toe. Laat het geheel even afkoelen en haal de potjes met aardbeiengelei uit de vriezer. Verdeel de kokosmousse er overheen. Laat het geheel nog eens circa 2 uur opstijven in de koelkast.
kokos aardbeien mousse
6 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

3 responses to “Kokos mousse met aardbeien gelei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *