Broodje pulled salmon

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Broodje pulled salmon

De IKEA gids is weer uit. Nu we gaan verhuizen vind ik het heerlijk om dan woon inspiratie op te doen op Pinterest én bijvoorbeeld in de IKEA catalogus. Inspiratie voor mijn toekomstige keuken en voor de rest van het huis. Gelukkig hebben we een heel goed beeld wat we willen, maar het is fijn om dat met zulk soort bronnen nog extra te fine-tunen. Zo twijfelen we nog een beetje over waar we precies kleur gaan toevoegen, omdat het geheel vrij industrieel en clean wordt. De badkamer krijgt in ieder geval lekker wat kleur en over de woonkeuken zijn we nog aan het nadenken. Wordt het een tegeltjes achterwand of een wand in mintgroen bijvoorbeeld. Ik heb dan ook een leuke primeur: achter de schermen ben ik bezig met een nieuw blog, naast myfoodblog.nl. Ik ga een blog starten over interieur design. Binnenkort meer én natuurlijk de onthulling! Oja, en hoe ik eigenlijk op IKEA kwam, daar komt dit recept voor pulled salmon vandaan. Super simpel en erg lekker!

Ingrediënten

  • 2
  • broodjes
  • (Italiaanse bol of kaiserbroodje bijvoorbeeld)
  • 275 gram
  • warmgerookte zalm
  • 2 el
  • barbecuesaus
  • 1 el
  • verse bieslook
  • (fijngesnipperd)
  • 50 gram
  • rucola
  • voor de rode kool:
  • 1 rode
  • kool
  • 200 ml
  • azijn
  • 200 ml
  • water
  • 3 el
  • bruine suiker
  • 5 hele peperkorrels
  • 2 laurierbladeren

Benodigdheden

  • pan voor de rode kool

Instructies

  1. Was de rode kool en snijd in dunne reepjes.
  2. Meng in een pan azijn, suiker, peper, laurier en water en breng dit op laag vuur aan de kook. Voeg de rode kool toe en kook circa 15 minuten op laag vuur mee. Ik vind het zelf lekker als het wel het frisse van de azijn en kruiden heeft, maar nog wel bite heeft! Wil je de rode kool echt zacht? Kook dan nog langer door.
  3. Met je handen trek je de zalmmoten uit elkaar. Leg het in een bakje en voeg barbecuesaus en bieslook toe. Meng het geheel goed door.
  4. Snijd de broodjes open. Verdeel rucola op de onderste helft en leg hier het zalm mengsel op. Maak af met rode kool. Waarschijnlijk heb je rode kool over. Deze kun je gewoon in de vriezer bewaren in een bakje en een andere keer eten!
5 mensen willen het maken
9 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

5 responses to “Broodje pulled salmon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *