Koriander limoen kip

  • voor 2 personen
Koriander limoen kip

Lekker kan soms zo makkelijk zijn! Kip wordt het 'meest veelzijdige stukje vlees' genoemd en dat is niet zonder reden. Je kunt er heel veel mee! Kip is dan ook een van de populairste vleessoorten. Ook hier in huis staat er regelmatig kip op tafel. Je kunt met kipmarinades zo lekker variëren. Ik ging nu voor een hele simpele marinade Mexicaanse stijl met limoen en koriander. Met koriander is het een beetje: je houdt ervan of je haat het. Ik vind het persoonlijk heerlijk! Ik ben benieuwd in welk team jullie zitten: de koriander lovers of de koriander haters. Laat het vooral weten in de comments! Dit recept is overigens lekker om te eten met gepofte zoete aardappel en een avocadosalsa.

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kippendijfilet
  • sap van 1
  • limoen
  • 5 takjes
  • koriander
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • snuf
  • zout
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Pureer de koriander met de knoflook, limoensap en wat zout.
  2. Leg de kippendijen in een bakje en giet de marinade er overheen. Laat het minstens 15 minuten intrekken.
  3. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet er wat olijfolie in. Leg de kip in de pan en schroei de kip dicht op hoog vuur.
  4. Giet de rest van de marinade toe en bak de kip goudbruin en gaar.
35 mensen willen het maken
14 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

3 responses to “Koriander limoen kip

  • Pieter van Halsteren

    Wat een interessant hoofdgerecht. Ik eet veel kip, maar dan is het ook alleen maar kip. Dit kom omdat ik veel aan krachtsport doe. Het lijkt me is een keer leuk om kip toch net wat anders te bereiden. Ik ga maar aan de slag vanavond en dan hoop ik dat het er net gaat lijken als op de foto. Kom maar op met die koriander!

    Beantwoorden
  • EriQ te A

    Zojuist gemaakt en werkelijk klasse in al z’n eenvoud, ik heb er wel wat verse gember bij gedaan. Ipv de koekenpan heb ik een grillpan gebruikt.
    Heerlijk op een warme zomerse dag zoals nu, met een kom gazpacho en een goede salade.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *