Rijstsalade met kip

  • voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Rijstsalade met kip

Ik heb zo mijn favorieten, qua ingrediënten, maar ook qua servies. Deze glazen schaal lag dan ook al maanden ongebruikt in de kast. Dat terwijl ik hem wel mooi vond, maar op de een of andere manier lenen de gerechten er zich vaak niet voor. Ik kan je vertellen dat deze salade zich er uitermate goed voor leent, want hoe mooi zijn de verschillende kleurrijke laagjes in deze salade? De salade is naast kleurrijk ook nog eens heel gezond, omdat we zilvervliesrijst en veel groente gebruiken. Over het algemeen geldt: hoe meer kleuren op je bordje, hoe gezonder, dus dan kun je wel nagaan hoe dat bij deze salade is ;-). Oja, nadat we de foto maakten, roerden we alsnog de salade door zodat de dressing lekker verdeeld was, haha!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • zilvervliesrijst
  • 1/4
  • rode kool
  • 1 blikje
  • mais
  • 1 grote
  • tomaat
  • 250 gram
  • gerookte kip
  • dressing:
  • sap van 1
  • limoen
  • 1 tl
  • sushi gember
  • (fijngesneden)
  • 1 rode
  • peper
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • sesamolie
  • 1 el
  • sojasaus*
  • 1/4 tl
  • kokosbloesemsuiker
  • (of bruine suiker)
  • * gebruik tamari of glutenvrije sojasaus indien je glutenvrij eet

Benodigdheden

  • kookpan voor de rijst
  • grote kom voor de salade

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen. Zet de dressing apart.
  3. Snijd de rode kool in dunne reepjes en verdeel op de bodem van de kom.
  4. Snijd de tomaat fijn en verdeel deze over de rode rool.
  5. Giet de rijst af en spoel af met koud water. Giet nogmaals af en doe de rijst in de kom.
  6. Verdeel de maïskorrels over de rijst.
  7. Snijd de kip in kleine blokjes en leg deze bovenop. Giet de dressing er overheen.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *