Frisse kabeljauw wraps

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

De hele stad heb ik afgezocht naar volkoren wraps, omdat dat een gezonder alternatief is voor witte wraps. Uiteindelijk vond ik ze bij PLUS, dus ik nam maar meteen een extra voorraadje mee. De 'tartaarsaus' past geweldig goed bij de vis en is uiteraard veel gezonder dan de variant die je kant-en-klaar koopt. Heb je van dit recept rode kool over? Maak dan bijvoorbeeld rode kool met appel of gebruik de rode kool voor je broodje pulled salmon!

Frisse kabeljauw wraps

Frisse kabeljauw wraps

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 volkoren wraps
  • 1/2 rode kool
  • 200 gram verse ananas (in kleine blokjes)
  • voor de vis:
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl bloem
  • zeezout
  • zwarte peper
  • voor de 'tartaarsaus':
  • 3 el mayonaise
  • 4 el griekse yoghurt
  • 1 augurk (zuur)

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Snijd de rode kool in dunne reepjes.
  2. Maak de saus door de mayonaise, yoghurt en augurkstukjes te mengen. Zet deze saus apart.
  3. Dep de vis droog. Maak een mengsel van bloem, paprikapoeder, peper en zout en haal daar de vis doorheen.
  4. Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet olie in de pan en bak de vis aan beiden kanten goudbruin en gaar.
  5. Leg op de wraps wat rode kool, scheur de vis in stukken en verdeel over de rode kool. Maak af met de saus en ananas. Vouw de wrap dicht en enjoy!

One response to “Frisse kabeljauw wraps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *