Marokkaanse kip met olijven en ingelegde citroen
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd2 uur en 30 minuten
Nadat ik een paar maanden geleden voor een recept één ingelegde citroen nodig had, zat ik nu met een hele emmer ingelegde citroenen. Persoonlijk houd ik wel van de smaak van ingelegde citroenen en überhaupt van een beetje zuur, maarja het is niet bepaald een alledaags ingrediënt wat je makkelijk combineert.
Marokkaanse kip, daar combineert het fantastisch bij! Kip, eventueel in de tajine, met olijven en ingelegde citroen is dan ook een klassieker. De kip wordt het lekkerste als je het een paar uur laat stoven. Ik gebruikte hiervoor een braadpan, maar een tajine kun je hier ook goed voor gebruiken.
Marokkaanse kip met olijven en ingelegde citroen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd2 uur en 30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 300 gram kippendijfilet (biologisch)
- 500 gram kipfilet (biologisch)
- 2 el verse peterselie (fijngesneden)
- 2 el honing
- 1 groentebouillonblokje
- 1 ingelegde citroen
- 20 zwarte olijven
- 400 ml kokend water
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Giet een beetje olijfolie in de pan en voeg de uien toe. Pers het teentje knoflook uit boven de pan en roer goed door. Bak op een middelhoog vuur de uien glazig.
- Voeg de kip toe en bak zo'n 5 minuten.
- Doe de kruiden, honing en olijven erbij. Snijd de ingelegde citroen in stukjes en doe ook deze in de pan.
- Laat enkele minuten koken en giet dan het water en bouillonblokje erbij. Draai het vuur laag en laat minstens 2 uur sudderen met de deksel op de pan.
- Check af en toe of het niet droogkookt en voeg eventueel meer water toe.
- Garneer, wanneer je de kip gaat serveren, met wat peterselie en een schijfje ingelegde citroen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 531 | Calorieën uit vetten 267 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 38% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
In de lijst met ingrediënten mis ik de ui(en) en de kruiden (welke).
Oh, wat stom inderdaad! Ik ga ze er dit weekend bij zetten!