Italian cuisine: citroencake met ricotta

  • voor 10 personen
Italian cuisine: citroencake met ricotta

Al heel lang wilde ik een lekkere citroencake maken. Zo'n lekker frisse, luchtige en zachte cake. Met deze citroencake is dat vrij aardig gelukt! Voor het recept gebruik je geen boter en melk, maar ricotta. Zo krijg je een heerlijk volle smaak, zonder dat de cake zwaar wordt.Het leuke bordje van de foto heb ik van de dames van Handpicked Flowers, een webshop met allerlei unieke servies items met een bloemenprint. Ze halen hun spulletjes op marktjes in Nederland, maar bijvoorbeeld ook veel in Frankrijk. Zo zijn alle items uniek.

Ingrediënten

  • 240 gram
  • ricotta
  • 240 gram
  • zelfrijzend bakmeel
  • 2
  • eieren
  • 100 gram
  • suiker
  • 1
  • citroen
  • 1 tl
  • vanille extract
  • 1 el
  • zonnebloemolie
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

  1. ingevet vierkant of rond bakblik (24 cm)
  2. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Klop met de keukenmachine of met de hand de eieren en suiker tot een romig, schuimend geheel. Meng de olie er doorheen.
  3. Rasp de citroenschil en meng dit met de ricotta.
  4. Klop het ricottamengsel door het eiermengsel en voeg het vanille extract toe. Knijp de citroen uit en meng dit beetje bij beetje door het beslag heen.
  5. Meng tot slot het zelfrijzend bakmeel en zout door het beslag heen.
  6. Stort het beslag in je bakblik en bak 30-35 minuten.
Serveer met een beetje poedersuiker!Naar: Food 52, lemon ricotta cake
15 mensen willen het maken
14 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *