Quick & easy: makkelijke viskoekjes van zalm

  • voor 12 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Op zoek naar makkelijke viskoekjes die je in de oven kunt bereiden? Je hoeft niet langer te zoeken ;-)! Deze viskoekjes zijn gemaakt van zalm en zijn hartstikke makkelijk om te maken. Serveer ze als borrelhapje of als voorafje met wat zoetzure chilisaus.

Quick & easy: makkelijke viskoekjes van zalm

Quick & easy: makkelijke viskoekjes van zalm

Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 350 gram verse zalm
  • 60 gram paneermeel + 60 g paneermeel voor de buitenkant
  • 3 el verse dille
  • 2 el zoetzure chilisaus
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 50 gram doperwten

Benodigdheden

blender of staafmixer

Instructies

  1. Doe de zalm, ei, chilisaus, ei, 60 gram paneermeel en een snufje zout in een blender of staafmixer totdat je een gladde, dikke pasta hebt. Roer de doperwten er doorheen met een lepel.
  2. Strooi een bakplaat vol met het overgebleven paneermeel. Vorm met een lepel of met je handen (maak ze even vochtig), 12 tot 16 balletjes. Plet de balletjes in het paneermeel en keer ze om zodat ze aan beide kanten bedekt zijn.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180 C.
  4. Bak de viskoekjes 20 minuten op 180 C. Keer ze dan om en bak nog eens 5-7 minuten, totdat ze stevig aanvoelen.
Tip: je kunt voor de viskoekjes natuurlijk ook een andere vissoort gebruiken. Kabeljauw leent zich hier bijvoorbeeld ook goed voor.

One response to “Quick & easy: makkelijke viskoekjes van zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *