Couscoussalade met broccoli, feta en erwten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Nu we zo veel mogelijk moeten binnenblijven, probeer ik ook wat vaker uit mijn keukenkastjes te koken. Ik wil immers niet naar de supermarkt gaan voor wat kleine dingetjes. Wat we nu doen is 1 keer per week ongeveer online bestellen en dat is het. Als er dan echt iets niet is en er zijn nog wat andere dingen die we nodig hebben, gaan we op een heel rustig moment. Hier is dat om 21.30 bijvoorbeeld, net voor sluitingstijd. Hoe ik hierop kwam? Omdat er al heel lang een zak couscous in mijn voorraadkast staat. En op de een of andere manier had ik er de afgelopen maanden niet zo veel zin in. Nu was het echt net die dag voor levering. De dag waarop je eigenlijk door de meeste van je ingrediënten hebt en alleen nog wat restjes hebt. Ik had een broccoli, feta kaas. En dus in mijn voorraadkast o.a. couscous. In de vriezer heb ik gelukkig altijd wat extra groenten (pompoen, broccoli, bloemkool, erwten standaard) en daar vond ik nog een zakje doperwten. Ineens zag ik een heerlijk lentegerecht voor me!

Frisse couscoussalade

Een frisse salade met broccoli en erwten, frisse citroen en afgetopt met grof gehakte amandelen en feta kaas. Het was echt een succes! Lekker en bovendien zo klaar. Dit recept vegan maken is trouwens heel makkelijk. Je kunt de feta kaas achterwege laten of vervangen door een vegan variant. Die van Violife bijvoorbeeld vind ik wel aardig. Ga je ook aan de slag met deze frisse broccoli-couscoussalade? Laat het vooral weten! Deel het hieronder in de comments of op Instagram met #myfoodblognl.

Couscoussalade met broccoli, feta en erwten

Couscoussalade met broccoli, feta en erwten

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 175 gram couscous
  • 300 gram broccoli
  • 200 gram doperwten
  • 75 gram feta kaas
  • 40 gram bruine amandelen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl verse dille (of 1/2 tl gedroogde dille)
  • 1 biologische citroen
  • snuf zout
  • zwarte peper

Benodigdheden

Instructies

  1. Gebruik je diepvriesdoperwten? Blancheer ze dan samen met de broccoli volgens de instructies hieronder.
  2. Wel eerst de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook gedurende 7 minuten. Spoel af met ijskoud water.
  4. Schep de couscous met een vork om. Rasp de citroen en roer de rest er doorheen. Pers het sap uit en meng ook dit door de couscous.
  5. Meng de broccoli en doperwten nu door de couscous.
  6. Snijd de amandelen grof en meng de amandelen, feta en dille door de salade.
  7. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout (geen tot weinig zout nodig vanwege de feta kaas).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *