Marokkaanse kip van de grill

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Marokkaanse kip van de grill

Typisch Marokkaanse smaken zoals koriander, komijn en citroen. De Griekse yoghurt maakt het extra romig en maakt de kip lekker mals. De kip kun je gewoon bakken in een koekenpan of grillpan, maar het allerlekkerste is 'ie van de barbecue! Ik koos ervoor om hem te serveren met zoete aardappelfriet, maar deze kip gaat ook heel goed samen met een salade, couscous of bijvoorbeeld Marokkaans brood.

Ingrediënten

  • 2
  • kipfilets
  • 120 gram
  • Griekse yoghurt
  • sap van 1
  • citroen
  • 1 tl
  • komijnzaad
  • 1/2 tl
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 5 takjes
  • verse koriander
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • zwarte peper
  • snufje
  • zout
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  1. (grill)pan of barbecue
  2. blender of staafmixer

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten behalve de olijfolie en kip tot een gladde pasta.
  2. Marineer de kip met de marinade die je net hebt gemaakt en laat het minstens 20 minuten in de koelkast intrekken.
  3. Verhit een pan of steek de barbecue aan.
  4. Giet een scheutje olijfolie in de pan en grill de kipfilets aan beiden kanten goudbruin en gaar.
Naar een recept van Simply recipes
5 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *