Marokkaanse kip van de grill

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Typisch Marokkaanse smaken zoals koriander, komijn en citroen. De Griekse yoghurt maakt het extra romig en maakt de kip lekker mals. De kip kun je gewoon bakken in een koekenpan of grillpan, maar het allerlekkerste is 'ie van de barbecue! Ik koos ervoor om hem te serveren met zoete aardappelfriet, maar deze kip gaat ook heel goed samen met een salade, couscous of bijvoorbeeld Marokkaans brood.

Marokkaanse kip van de grill

Marokkaanse kip van de grill

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 5 takjes verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • zwarte peper
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. (grill)pan of barbecue
  2. blender of staafmixer

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten behalve de olijfolie en kip tot een gladde pasta.
  2. Marineer de kip met de marinade die je net hebt gemaakt en laat het minstens 20 minuten in de koelkast intrekken.
  3. Verhit een pan of steek de barbecue aan.
  4. Giet een scheutje olijfolie in de pan en grill de kipfilets aan beiden kanten goudbruin en gaar.
Naar een recept van Simply recipes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *