Harira (Marokkaanse maaltijdsoep)

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Back to category

Vorige week at ik voor het eerst ooit harira. In de bedrijfskantine of all places. Lekker, dus dat moest ik thuis ook maar eens proberen. Harira is een traditionele Marokkaanse maaltijdsoep. Meestal zitten er, naast kikkererwten en linzen, ook stukjes rund- of lamsvlees in. De variant die ik maakte is echter veganistisch. De kikkererwten en linzen zorgen ervoor dat er veel eiwitten en vezels inzitten. Met recht een maaltijdsoep, want hij vult lekker!

Ingrediënten

  • 100 gram
  • kikkererwten
  • (uit blik)
  • 100 gram
  • linzen
  • (uit blik)
  • 400 gram
  • tomatenblokjes
  • (uit blik)
  • 1 stengel
  • bleekselderij
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • 1
  • ui
  • 6 takjes
  • platte peterselie
  • 1 tl
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl
  • komijnzaad
  • 1/2 tl
  • gemberpoeder
  • 1/4 tl
  • kurkuma
  • 400 ml
  • kokend water
  • snufje
  • zout
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  1. blender, hakmolen of staafmixer
  2. grote pan

Instructies

  1. Pureer de knoflook, ui, peterselie, bleekselderij, paprikapoeder, komijnzaad, gemberpoeder en kurkuma tot een gladde pasta.
  2. Zet de pan op hoog vuur en giet hier wat olie in. Voeg de kruidenpasta toe en bak enkele minuten. Blijf intussen roeren zodat het niet aanbrandt.
  3. Voeg de tomaten toe en draai het vuur zachter. Voeg na enkele minuten ook de linzen, kikkererwten en het water toe en laat 20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *