Zalm ceviche met radijs

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Soms heb ik even weinig inspiratie om te koken. Een van de dingen die ik dan nog weleens wil doen, is kijken van welke keukens we nog weinig recepten op het blog hebben staan. De Zuid-Amerikaanse keuken is er zo een. We hebben bijvoorbeeld wel een geweldig lekkere chimichurri, een quinoasalade en een tonijn ceviche, maar dan houdt het helaas ook op. Daarom vandaag wederom een Zuid-Amerikaans gerecht, wederom een ceviche. Een ceviche is een gerecht gemaakt met rauwe vis die wordt 'gegaard' in zuren van limoen of citroensap. Je kunt vis naar keuze nemen, bijvoorbeeld Sint Jakosschelpen, zeebaars, tonijn of dus zalm.

Say what? Ceviche

Het is een heel makkelijk gerecht, maar tegelijkertijd heel smakelijk. Het is essentieel dat je vis supervers is, omdat deze natuurlijk rauw wordt gegeten. Juist omdat het zo weinig ingrediënten heeft, is het een heel puur en licht gerecht waarbij de smaken goed herkenbaar zijn. Heb je nou zin om nog meer ceviche te eten en geen inspiratie om het zelf te maken? Er zijn in Nederland ook ceviche restaurants, zoals Ceviche Y Maas (Rotterdam) en Sjefietshe (Amsterdam).

Finishing touch

Ben jij één van die mensen die koriander naar zeepsop vindt smaken ;-)? Vervang dan de koriander door platte peterselie, ook lekker! En houd deze site in de gaten, want vrijdag volgt er een Midden-Amerikaans recept!

Zo maak je de zalm ceviche:

Zalm ceviche met radijs

Zalm ceviche met radijs

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram verse rauwe zalm
  • 1 bosje radijsjes
  • sap van 1 limoen
  • 3 takjes koriander (of platte peterselie)

Benodigdheden

  • plastic, aardewerk of glazen schaal om de vis in te marineren (geen metaal!)
  • 2 kommetjes of borden om te serveren

Instructies

  1. Snijd met een scherp mes de zalm in kleine blokjes.
  2. Leg de blokjes in de schaal en giet de limoensap er overheen. Schep met een lepel door en laat het geheel 10 minuten staan.
  3. Snijd intussen de radijsjes in dunne plakjes.
  4. Verdeel de radijsjes over twee kommen.
  5. Snijd de koriander fijn en meng dit met de zalm.
  6. Schep de zalmblokjes op de radijsplakjes.
  7. Serveer direct en garneer eventueel met extra koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *