Chili sin carne (chili con carne zonder vlees)

  • Voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Chili sin carne (chili con carne zonder vlees)

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst! Dit is echt een superlekker en makkelijk gerecht. Juist de verschillende kruiden geven het de smaak en het fijne is dat je kruiden echt superlang goed kunt houden. De kruiden die hier in gaan zijn kruiden die in veel Mexicaanse, maar bijvoorbeeld ook Midden-Oosterse recepten worden gebruikt, dus ik beloof je dat je ze echt op kunt maken!

Al eerder maakten we een chili con carne, vandaag gaan we voor een chili sin carne. oftewel een chili zonder vlees. Sterker nog, dit gerecht is ook geschikt voor vegans (als je de door mij genoemde suggestie: sour cream weglaat). Ik vind het zelf zo leuk om dit gerecht met tortilla chips te eten. Gewoon lekker scheppen en dippen!

Ingrediënten

  • 400 gram
  • tomatenblokjes
  • 300 gram
  • passata di pomodoro
  • 150 gram
  • maïs uit blik
  • 3
  • paprika's
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 2
  • trostomaten
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 witte
  • ui
  • (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (uitgeperst)
  • 1 blik
  • kidneybonen
  • (a 400 gram)
  • 1 chili peper
  • (in kleine stukjes gesneden)
  • 2 el
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 tl
  • gemalen korianderzaad
  • 1 tl
  • kaneel
  • 1/2 tl
  • gemalen komijnzaad
  • 1/2
  • limoen
  • zwarte peper
  • snuf zout
  • olijfolie
  • voor erbij: guacamole sour cream en tortilla chips

Benodigdheden

  • pan met een zware bodem (bijvoorbeeld een gietijzeren pan)

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan.
  2. Fruit de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg de tomaat, rode peper, paprika en alle kruiden toe en bak enkele minuten. Voeg dan de tomatenblokjes uit het pak toe gevolgd door de kidneybonen en de passata en draai het vuur laag.
  3. Laat circa 15 minuten op staan of totdat de saus dik is en roer dan de maiskorrels er doorheen. Pers de limoen uit boven de pan en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  4. Serveer met tortilla chips, guacamole en sour cream.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “Chili sin carne (chili con carne zonder vlees)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *