De 8 lekkerste kikkererwten recepten

My Food Blog
De 8 lekkerste kikkererwten recepten

Eet je al weleens kikkererwten? Dat weet je vast hoe lekker en veelzijdig ze zijn. Eet je ze nog niet (genoeg), of krijg je er gewoon geen genoeg van, let dan goed op. Ik heb mijn favoriete kikkererwtenrecepten voor je verzameld. Wij hebben altijd wel een aantal blikjes kikkererwten in de voorraadkast staan. Behalve dat je ze makkelijk kunt gebruiken, zijn kikkererwten ook nog eens heel erg gezond.

  • 100 gram kikkererwten bevat 23 gram aan eiwitten. Eiwitten zijn o.a. belangrijk bij spieropbouw en spierherstel.
  • kikkererwten bevatten veel vezels en zijn daarmee goed voor je darmen. Ook helpt dit je een verzadigd gevoel te geven. Met andere woorden, je voelt je snel vol en grijpt dus niet zo snel meer naar iets anders.
  • andere fijne stoffen in kikkererwten zijn o.a. ijzer, vitamine A, vitamine C en vitamine B6.

Terug naar hoe lekker kikkererwten wel niet zijn. Ik koop ze meestal uit een blik, maar je kunt ze ook gedroogd kopen. Als je ze gedroogd koopt, hebben ze wat meer werk nodig omdat je ze dan moet weken. Uit een blik kun je ze zo gebruiken. Je kunt ze meteen eten, maar ze kunt ze ook eerst bakken, roosteren of pureren. Hieronder vind je 8 lekkere recepten met kikkererwten. Ik ben heel benieuwd wat jouw favo kikkererwtenrecept is!

Kikkererwten curry

kikkererwten curry

Hummus

koriander limoen hummus

Stoofpot met kikkererwten

kikkererwten stoofpot

Kikkererwten met zoete aardappel en five spices kip

five spices kip met kikkererwten en zoete aardappel

De klassieke salade met kikkererwten

kikkererwten salade

Harira (Marokkaanse maaltijdsoep)

harira

Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten

Gezonde chocoladepasta

Gezonde chocoladepasta

Fotocredits intro: Jules via Flickr (CC license)

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “De 8 lekkerste kikkererwten recepten

  • Dionne

    Pannekoekjes van kikkerwerwtenmeel. Dit meel kun je makkelijk bij de turkse super kopen. Maak een dune vloeibare mix van water en kikkererwtenmeel. Een half uur laten staan en alle klontjes zijn verdwenen. Nu een dun laagje in een medium warme koekenpan gieten en rustig laten garen. Ook de andere kant, en klaar is je pannekoek!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *