Groene aspergesalade met burrata en artisjok
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten

Al maandenlang staat het op de planning om iets met burrata te maken. Toen ik naar huis fietste en een traiteur zag die burrata verkocht, kon ik me dan ook niet meer inhouden. Een salade met burrata it is! Voor diegene die deze kaas nog niet kennen, het is mozzarella ingespoten met room. Het lijkt dus ook wel redelijk op mozzarella, maar is nog net iets zachter en milder. Je kunt deze kaas kopen bij een goede kaashandel, maar mocht je hem niet kunnen vinden, niet getreuerd. Goede buffelmozzarella biedt een prima alternatief. De bietenkiemen heb ik simpelweg toegevoegd omdat ze zo een ontzettend gave kleur hebben, vind je niet? Je kunt het achterwege laten of bijvoorbeeld alfalfa als alternatief gebruiken.

Groene aspergesalade met burrata en artisjok
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram groene aspergetips
- 150 gram (baby)spinazie
- 75 gram artisjokharten (uit blik of pot)
- 150 gram burrata
- 1 el extra vergine olijfolie
- optioneel: bietenkiemen ter garnering
Benodigdheden
- kookpan om de asperges in te koken
Instructies
- Snijd de onderkanten (circa 0.5 cm) van de aspergetips af, was ze goed en kook gedurende circa 5 minuten.
- Spoel af met koud water.
- Leg de spianzie in de slakom, gevolgd door asperges.
- Breek de burrata in stukken en snijd ook de artisjokharten in grove stukken.
- Giet er tot slot wat olijfolie overheen. Gebruik je bietenkiemen? Verdeel deze dan over de salade.
Het was heerlijk: ik heb er een vinaigrette dressing bij gemaakt en met wat Griekse olijven gegarneerd. Smullen! Dank voor je recept.
Wat een lekker idee :-)!