Groene aspergesalade met burrata en artisjok

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Groene aspergesalade met burrata en artisjok

Al maandenlang staat het op de planning om iets met burrata te maken. Toen ik naar huis fietste en een traiteur zag die burrata verkocht, kon ik me dan ook niet meer inhouden. Een salade met burrata it is! Voor diegene die deze kaas nog niet kennen, het is mozzarella ingespoten met room. Het lijkt dus ook wel redelijk op mozzarella, maar is nog net iets zachter en milder. Je kunt deze kaas kopen bij een goede kaashandel, maar mocht je hem niet kunnen vinden, niet getreuerd. Goede buffelmozzarella biedt een prima alternatief. De bietenkiemen heb ik simpelweg toegevoegd omdat ze zo een ontzettend gave kleur hebben, vind je niet? Je kunt het achterwege laten of bijvoorbeeld alfalfa als alternatief gebruiken.

Ingrediënten

  • 150 gram
  • groene aspergetips
  • 150 gram
  • (baby)spinazie
  • 75 gram
  • artisjokharten
  • (uit blik of pot)
  • 150 gram
  • burrata
  • 1 el
  • extra vergine olijfolie
  • optioneel: bietenkiemen ter garnering

Benodigdheden

  1. kookpan om de asperges in te koken

Instructies

  1. Snijd de onderkanten (circa 0.5 cm) van de aspergetips af, was ze goed en kook gedurende circa 5 minuten.
  2. Spoel af met koud water.
  3. Leg de spianzie in de slakom, gevolgd door asperges.
  4. Breek de burrata in stukken en snijd ook de artisjokharten in grove stukken.
  5. Giet er tot slot wat olijfolie overheen. Gebruik je bietenkiemen? Verdeel deze dan over de salade.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *