Mexicaanse wraps met biergekookte kippendijen

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur en 20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb jij in het weekend ook meer tijd om in de keuken te staan? Heb je ook zin in wat guilty pleasure? Maak dan deze wraps met smaakvolle, in abdijbier gekookte kippendijen! Koken met bier kan overheerlijk zijn en de Mexicanen laten ons zien hoe het moet. Trek je schort aan en zet je sombrero op, want met deze wraps tover jij de tafel om tot een heuse Mexicaanse fiësta!

Mexicaanse wraps met biergekookte kippendijen

Mexicaanse wraps met biergekookte kippendijen

  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur en 20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijen
  • 0.33 liter abdijbier (donker bier)
  • 250 milliliter water
  • 8 tortillas (liefst mais)
  • 1 jalapeño (in reepjes van 0
  • 1 (tros) tomaat (grof gesneden)
  • oregano (vers of gedroogd)
  • 2 grote tenen knoflook (fijngeperst)
  • 2 sjalotjes (fijn gesneden)
  • 2 el olijfolie
  • 1 stokje kaneel
  • sesam zaadjes (ter garnering)
  • koriander (ter garnering)
  • snufje peper
  • snufje zout

Benodigdheden

  • Een gietijzeren pan (met deksel)
  • Een kom/bord
  • Snijplank
  • Koksmes
  • 2 vorken
  • Blender
  • Optioneel: maatbeker
  • Optioneel: knijptang

Instructies

  1. Zet het vuur aan en plaats de gietijzeren pan op het middelhoog vuur. Plaats de kippendijen (uitgestrekt) in de pan en bestrooi met (zwarte) peper en zout. Schroei de buitenkanten dicht in 8 minuten. Doe de kip in een kom of op een bord.
  2. Doe wederom wat olijfolie in de pan en voeg de knoflook, één sjalotje (de helft van wat je gesneden hebt), oregano (gedroogd of vers als takje) en de jalapeño toe. Kook 5 minuten op matig vuur tot de ui zacht is. Voeg daarna de tomaat en het kaneelstokje toe, totdat de tomaat zacht wordt.
  3. Zet het vuur laag. Doe daarna de kippendijen terug in de gietijzeren pan en voeg het water en bier toe. Laat dit een uur opstaan en draai halverwege de kippendijen even om.
  4. Haal de kippendijen uit de pan en plaats deze in de kom of op het bord. Haal het kaneelstokje eruit (en oregano takje als je verse hebt gebruikt) en gooi dit weg.
  5. Giet het restant van de sappen in de blender en pureer dit tot een gladde substantie. Doe terug in de gietijzeren pan en zet dit op hoog vuur om in te laten inkoken tot een dikkere (bier)saus (minuut of 10). Roer regelmatig door.
  6. Ondertussen bereid je de tortilla wraps zoals aangegeven op de verpakking (in de oven/magnetron). Ook kun je met twee vorken de kippendijen uit elkaar trekken. Als de saus dik genoeg is, voeg je de kippendijen toe en meng je het tot een geheel.
  7. Serveer de wraps door de kippendijen in de wraps te doen. Garneer met wat sjalotjes sesam zaadjes en koriander. Serveer bij voorkeur ook een Mexicaans vegetarisch bijgerecht zoals een maïssalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *