Geroosterde Midden-Oosterse wortelsalade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Geroosterde Midden-Oosterse wortelsalade

Het is weer maandag en dat betekent: een nieuwe werkweek, het weekend wat weer achter ons ligt, maar ook #MeatlessMonday. Al een aantal jaren geleden is deze beweging in het leven geroepen en nog steeds is het populair. Misschien wel populairder dan ooit, nu steeds meer mensen bewust met hun gezondheid bezig zijn en bewust minder vlees eten.

Ik denk dat wij zo'n 3 keer per week vegetarisch eten voor het diner. Tussendoor of op brood eten we eigenlijk al vrijwel nooit vlees. Bewust en onbewust aten we de hele afgelopen week vegetarisch, tot aan afgelopen zaterdag. Toen was ons verjaardagsfeestje en maakten we een hele grote portie stoofvlees - pulled beef - hoe je het noemen wil. Uiteraard naar eigen recept ;-). Mét frites. Voor een groot gezelschap is dat trouwens wel ideaal! Een absolute tip dus als je een keer voor veel mensen moet koken.

En nu is het dus weer maandag en dus tijd voor een vega gerecht. Een heerlijke salade met Midden-Oosterse smaken door de za'atar, sumak, feta en yoghurt dressing. Door de wortels te grillen worden ze wat zachter en komt de zoete smaak nog beter naar voren.

Ik ben benieuwd wat jullie van Meatless Monday vinden? Eet jij op maandag ook vegetarisch? En zou je hier wat meer vega inspiratie willen opdoen? Laat het weten in de comments!

Ingrediënten

  • 1 bos
  • bospeen
  • 200 gram
  • linzen
  • (uit blik of pot)
  • 200 gram
  • kikkererwten
  • (uit blik of pot)
  • 150 gram
  • feta kaas
  • 1 el
  • za'atar
  • 1/2 tl
  • sumak
  • (optioneel)
  • 1 el
  • olijfolie
  • dressing:
  • 250 ml
  • volle yoghurt
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 tl
  • gedroogde dille
  • bosje platte
  • peterselie
  • snuf
  • (zee)zout

Benodigdheden

  • ovenschaal

Instructies

Geroosterde Midden-Oosterse wortelsalade
  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Schrap de wortels en knip het groen weg. Laat optioneel een klein stukje zitten, dat ziet er leuk uit.
  3. Leg de wortels in de ovenschaal en giet er olie overheen. Strooi za'atar en sumak over de wortels en laat ze circa 20-25 minuten garen.
  4. Maak intussen de dressing. Pers de knoflook uit en meng met de yoghurt, zout en dille. Snijd de peterselie fijn en meng ook deze door de dressing heen.
  5. Meng de linzen en kikkererwten en verdeel over de borden.
  6. Leg de wortels hierop gevolgd door de dressing. Verkruimel tot slot de feta kaas boven de salade.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Geroosterde Midden-Oosterse wortelsalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *