Starbucks bulgur salade

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Back to category

Ik heb zelf de Starbucks bulgur salade nog nooit gegeten, maar Jerome was er erg enthousiast over, dus maakte ik een salade die hierop geïnspireerd is. Doordat je de pompoen en kikkererwten met lekkere kruiden van tevoren roostert zit er nog meer smaak aan de salade. Voeg daar de munt en koriander aan toe en je hebt een lekkere Midden-Oosterse smaakexplosie!

Ingrediënten

  • 200 gram
  • kikkererwten
  • (uit blik)
  • 200 gram
  • verse pompoen
  • (in kleine stukjes)
  • 250 gram
  • bulgur
  • 200 gram
  • falafel
  • 75 gram
  • rucola
  • 6 cherrytomaten
  • (fijngesneden)
  • handjevol
  • rozijnen
  • 1 takje
  • munt
  • (fijngesneden)
  • 1/2 takje
  • verse koriander
  • (fijngesneden)
  • 1 tl
  • komijnzaad
  • snufje
  • zeezout
  • scheutje
  • extra vergine olijfolie
  • scheutje
  • frambozenazijn

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Vet een ovenschaal in en verdeel de kikkererwten en pompoenstukjes over de schaal. Giet hier wat olijfolie bij en voeg komijnzaad toe. Meng goed door zodat alles egaal bedekt is.
  3. Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven zodat de pompoen en kikkererwten mooi kunnen roosteren.
  4. Bereid intussen de bulgur volgens de instructies op de verpakking en laat de bulgur afkoelen.
  5. Bak de falafelballetjes in een koekepan of in de oven.
  6. Meng alle kruiden, de tomaten, pompoen, kikkererwten, rucola, rozijnen en falafelballetjes door de bulgur heen.
  7. Maak af met extra vergine olijfolie en frambozenazijn.
Ps. De schaal op de foto kun je hier kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *