Bali Brunch @ Mama Makan

  • Mama Makan
  • Spinozastraat 61
  • Amsterdam
Bali Brunch @ Mama Makan

Misschien wel de beste brunch tot dusver!

Bij Mama Makan in Amsterdam-Oost eet je Indonesisch. En sinds kort hebben ze ook een bijpassende brunch, de Bali Brunch. Je snapt dat wij een uitnodiging om die te komen testen niet afsloegen. In het Hyatt hotel vind je dit Indonesische restaurant. Fris, ruim opgezet en leuk aangekleed. Een brunch Balinese stijl hebben we nog niet eerder meegemaakt, zelfs niet op Bali. Als we echter al dat lekkers zien liggen, zijn de verwachtingen hooggespannen!

Brunchen in het Hyatt Amsterdam bij Mama Makan

Wat kun je van de Bali Brunch verwachten?

Voor € 35 excl. drankjes kun je meedoen met de zondagse brunch. Je krijgt hiervoor onbeperkt voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Je kunt ook kiezen voor een ‘bottomless brunch, € 45 inclusief drankjes. De voorgerechten kun je bij het buffet pakken of zoals sommige gerechten, zelf laten mixen. Ons favoriete voorgerecht was de Lawar Kuwir, stukjes eend met een kokos-kurkuma saus. Zooo lekker en boordevol smaak! Maar ook de salade met lemper, pindasaus en boontjes is erg rijk van smaak.

Mama Makan interieur

Wanneer je genoeg voorgerechten hebt gegeten, kun je doorgaan met het hoofdgerecht. De hoofdgerechten zijn een mix van made to order en het buffet. Aan het buffet kon je een stuk krijgen van het speenvarken of gestoomde zeebaars. We kregen verder van alles op de kaart een kleine portie op tafel. Dat betekende: kipsaté, in bananenblad gestoomde champignons, beef rendang, pulled chicken, gefrituurde aubergine, curry tahu, nasi koenig, gebakken rijst en noodles. Een hele tafel vol dus! Goed om te weten is dat de brunch hier begint om 12.30. Wat mij betreft een goed idee, want het is wellicht wat heftig op een geheel lege maag. Maar, het is super smakelijk! Lekker pittig waar nodig, veel gebruik van kruiden en de herinneringen aan Bali komen meteen terug. De smaken zijn precies zoals ik het me herinner.

It ain’t over until it’s over

Als je dacht dat het feest nu over is, nee hoor. Er is nog een geheel dessertbuffet waar je uit kunt kiezen. Ook daar is weer een flinke Balinese inslag te vinden met smaken als pandan, kokos en mango. Wij werden zeker enthousiast over de Bali Brunch bij Mama Makan. Het is een hele originele brunch die echt anders is dan bij andere restaurants. Het eten is supersmakelijk. Wellicht is het wel de leukste brunchtent van het moment!

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Een reactie op “Bali Brunch @ Mama Makan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *