Griekse hamburger

  • voor 4 personen
Back to category

Een tijdje terug werd ik uitgenodigd door het Hard Rock Café in Amsterdam om hun hamburgers te komen proeven. Tijdens de World Burger Tour hebben ze diverse hamburgers uit allerlei verschillende landen. Ook een Griekse burger. Dit bracht mij op het idee om er een geheel eigen versie van te maken. Door het gehakt mengde ik feta kaas en peterselie en om het nog Griekser te maken, ging ik voor een tzatzikisaus. Een knapperig stukje verse paprika en Salanova sla en tada: de Griekse hamburger à la myfoodblog.nl. De hamburgerbroodjes kun je kopen in de winkel of zelf maken. Uiteraard verdient dat laatste mijn voorkeur :-). De hamburgerbroodjes van Nombelina waren vorige keer zo goed bevallen, dat ik ze gewoon weer volgens haar recept maakte!

Ingrediënten

  • 4 hamburger
  • broodjes
  • (zie intro)
  • voor de hamburgers:
  • 300 gram
  • rundergehakt
  • 100 gram
  • fetakaas
  • 2 takjes
  • platte peterselie
  • zwarte peper
  • voor de tzatziki:
  • 1
  • komkommer
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 150 ml
  • volle yoghurt
  • snuf
  • zout
  • toppings:
  • sla naar keuze
  • zoete puntpaprika (in reepjes gesneden)

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kom om het gehakt in te kneden
  • kom om de tzatziki in te maken

Instructies

  1. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze onder de grill of in de koekenpan.
  2. Snijd de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer fijn. Meng de komkommer met yoghurt, een geperst teentje knoflook en breng op smaak met zout.
  3. Meng het gehakt met verkruimelde fetakaas, fijngesneden platte peterselie en zwarte peper. Vorm er vier hamburgers van.
  4. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet er olie in. Schroei de hamburgers aan beide kanten (op hoog vuur) dicht en draai dan het vuur lager om de hamburgers van binnen te garen.
  5. Bedek de onderste helft van de hamburger met sla. Leg daar de burger op, gevolgd door een schep tzatziki en maak af met enkele repen paprika.

4 responses to “Griekse hamburger

    • Judith Pagrach

      Jaaa, hamburgers zijn echt zooo makkelijk te maken dat het echt niet de moeite is om ze kant-en-klaar te kopen. Plus, ik vind het altijd een feestje om zelf mijn eigen gehaktmengsel én toppings te bedenken :).

      Beantwoorden
  • Dick

    Net gemaakt, iedereen was vol lof. 1 kleine aanpassing gedaan. Ik heb Griekse yoghurt gebruikt en daar wat olijfolie doorgedaan.
    Verder niets aan doen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *