Een tijdje terug werd ik uitgenodigd door het Hard Rock Café in Amsterdam om hun hamburgers te komen proeven. Tijdens de World Burger Tour hebben ze diverse hamburgers uit allerlei verschillende landen. Ook een Griekse burger. Dit bracht mij op het idee om er een geheel eigen versie van te maken. Door het gehakt mengde ik feta kaas en peterselie en om het nog Griekser te maken, ging ik voor een tzatzikisaus. Een knapperig stukje verse paprika en Salanova sla en tada: de Griekse hamburger à la myfoodblog.nl. De hamburgerbroodjes kun je kopen in de winkel of zelf maken. Uiteraard verdient dat laatste mijn voorkeur :-). De hamburgerbroodjes van Nombelina waren vorige keer zo goed bevallen, dat ik ze gewoon weer volgens haar recept maakte!
Griekse hamburger
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 hamburger broodjes (zie intro)
- voor de hamburgers:
- 300 gram rundergehakt
- 100 gram fetakaas
- 2 takjes platte peterselie
- zwarte peper
- voor de tzatziki:
- 1 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 150 ml volle yoghurt
- snuf zout
- toppings:
- sla naar keuze
- zoete puntpaprika (in reepjes gesneden)
Benodigdheden
- koekenpan
- kom om het gehakt in te kneden
- kom om de tzatziki in te maken
Instructies
- Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze onder de grill of in de koekenpan.
- Snijd de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer fijn. Meng de komkommer met yoghurt, een geperst teentje knoflook en breng op smaak met zout.
- Meng het gehakt met verkruimelde fetakaas, fijngesneden platte peterselie en zwarte peper. Vorm er vier hamburgers van.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet er olie in. Schroei de hamburgers aan beide kanten (op hoog vuur) dicht en draai dan het vuur lager om de hamburgers van binnen te garen.
- Bedek de onderste helft van de hamburger met sla. Leg daar de burger op, gevolgd door een schep tzatziki en maak af met enkele repen paprika.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 340 | Calorieën uit vetten 106 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 18% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 32% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er lekker uit zeg! Deze ga ik zeker een keer maken.
Oh dat klinkt lekker, en wat is het eigenlijk simpel om zelf hamburgers te maken…
Jaaa, hamburgers zijn echt zooo makkelijk te maken dat het echt niet de moeite is om ze kant-en-klaar te kopen. Plus, ik vind het altijd een feestje om zelf mijn eigen gehaktmengsel én toppings te bedenken :).
Net gemaakt, iedereen was vol lof. 1 kleine aanpassing gedaan. Ik heb Griekse yoghurt gebruikt en daar wat olijfolie doorgedaan.
Verder niets aan doen.