Caponata (Siciliaanse groente stoofschotel)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Laatst publiceerde ik een artikel over hoe je meer groente kunt eten. Deze stoofpot kan je daarbij ook helpen. Deze caponata zit namelijk boordevol groente. De stoofpot laat je een uurtje opstaan, zodat het een heerlijke zachte schotel wordt! Caponata is een Siciliaans gerecht wat een beetje doet denken aan een ratatouille. De caponata echter, laat je nog langer op het vuur staan zodat alle smaken goed intrekken en het een smeuïg en zacht gerecht wordt. De smaak van de groente gaat heel goed samen met de ziltige kappertjes en olijven, dus probeer het vooral zelf ook eens! Wij aten er een rustiek brood bij wat echt een perfecte combi is!

Caponata (Siciliaanse groente stoofschotel)

Caponata (Siciliaanse groente stoofschotel)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 aubergines (in grove blokjes gesneden)
  • 5 trostomaten (in grove blokjes gesneden)
  • 1 witte ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 takjes platte peterselie
  • 1 tl kappertjes
  • 12 groene olijven
  • 100 ml kokend water
  • zwarte peper
  • zeezout
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • stoofpot of diepe, zware koekenpan

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de aubergineblokjes, samen met wat zout toe en laat dit enkele minuten bakken, totdat de aubergine wat slinkt en begint te verkleuren.
  2. Draai het vuur lager en voeg de oregano, ui en knoflook toe en bak dit enkele minuten mee. Vervolgens voeg je de tomaten en kappertjes toe. Bak dit ook weer enkele minuten totdat de tomaten wat zachter worden.
  3. Giet het kokende water erbij en breng op smaak met peper. Draai het vuur laag en laat dit 50 minuten tot een uur stoven.
  4. Voeg olijven toe en garneer met platte peterselie. Serveer er rustiek brood bij!
Naar een recept van Jamie Oliver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *