Suikervrije vegan chocoladepudding

  • voor 5 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gesponsord - Dit lekkere en romige dessert maakte ik met stevia in plaats van suiker. Stevia wordt al eeuwenlang in Zuid-Amerika gebruikt, maar in de rest van de wereld is het relatief nieuw. Stevia heeft meer zoetkracht dan suiker en is bijvoorbeeld geschikt voor diabetici doordat het een minimaal effect op de bloedsuikerspiegel heeft. Er zijn verschillende vormen en uiteraard ook verschillende kwaliteiten. Voor dit recept gebruikte ik vloeibare stevia van Steviala met 98% pure steviolglycosiden. Deze steviadruppels zijn er in verschillende smaken: naturel, met fruitsmaak of bijvoorbeeld vanille smaak. Voor de pudding is het belangrijk dat je een romige kokosmelk gebruikt, van goede kwaliteit. Zo krijg je een heel romige pudding! Ik vond het zelf lekker om de pudding niet té zoet te maken, maar je kunt uiteraard naar smaak meer stevia toevoegen. Wat ook erg lekker is, is om de pudding met vers fruit of geraspte kokos af te maken. Dit maakt het meteen ook weer wat zoeter van smaak!

Suikervrije vegan chocoladepudding

Suikervrije vegan chocoladepudding

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 5 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk (gebruik een romige!)
  • 35 gram cacaopoeder
  • 3/4 tl Steviala vloeibare stevia met vanille
  • 2 el maïzena
  • snuf zeezout
  • optioneel: ter garnering aardbei en/ of kokosrasp

Benodigdheden

  • steelpan
  • garde
  • 5 ramequins of puddingschaaltjes

Instructies

  1. Doe de kokosmelk samen met de cacao, zout en stevia in het pannetje en klop met de garde zodat alle klontjes verdwijnen.
  2. Zet de pan op middelhoog vuur en zet de pan op het vuur. Voeg beetje bij beetje de maïzena toe en blijf met de garde roeren.
  3. Als de pudding voldoende is ingedikt haal je de pan van het vuur en verdeel je de inhoud over de 5 bakjes.
  4. Laat ze even afkoelen en zet ze vervolgens in de koelkast totdat je ze gaat eten.
  5. Garneer ze direct voor serveren.
vloeibare stevia Steviala Advertorial - i.s.m. Steviala

2 reacties op “Suikervrije vegan chocoladepudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *