Tagliatelle met zalm, roomsaus en erwten
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen

Vriendlief kwam van zijn werk met als kerstcadeautje een fles bubbels en een warmgerookte zalmzijde à ruim 1 kilo. Dat was natuurlijk wel een feest! Een deel van deze zalm gebruikte ik voor deze simpele pasta. Simpel, maar overheerlijk! Binnen een kwartier heb je deze smakelijke tagliatelle met zalm op tafel staan. Heb je geen warmgerookte zalm? (deze kun je normaliter gewoon bij AH kopen) Gebruik dan normale gerookte zalm.

Tagliatelle met zalm, roomsaus en erwten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram tagliatelle
- 125 gram crème fraîche (light)
- 75 gram doperwten
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 tl verse oregano fijngesneden
- rasp van 1/2 citroen
- 1/4 tl grofgemalen zwarte peper
Benodigdheden
Instructies
- Breng water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de instructies. Ik kookte mijn gedroogde tagliatelle in 7 minuten 'al dente' (beetgaar)
- Fruit intussen in een koekepan de knoflook kort en voeg de doperwten toe. Doe de kruiden erbij, de citroenrasp en de crème fraîche. Bak de zalm nog kort even mee. Doe dit ongeveer 1 minuut. Dit is alleen om de zalm wat op te warmen, hij is immers al gaar en op zijn lekkerst.
- Meng de pasta met de saus en garneer met zwarte peper en oregano.
lekker
Hey Judith, ik ben van plan dit vanavond te maken! Alleen hoeveel zalm heb ik dan ongeveer nodig (staat er niet bij)? Thanks!
Hi Kim, sorry voor de late reactie! Is het inmiddels gelukt? Ik zou 300 gram gebruiken!