Rice bowl met Koreaans gehakt

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Rice bowl met Koreaans gehakt

Toen ik op de Amerikaanse site Skinny Taste Korean Rice bowls zag, wist ik meteen dat ik hier ook een variant op wilde maken. Het is namelijk een erg eenvoudig idee wat me ook nog eens lekker leek! Het idee is dat je eigenlijk gewoon alles in één kom ('bowl' dus) serveert. De rijst kook je en het gehakt bak je rul. Daarna combineer je het in een kom met verse groentes erbij. Zo kun je het toppen en lente-ui en komkommer, maar ook radijs is er erg lekker bij. Of doe net als wij deden en serveer er een frisse komkommersalade bij.

Ingrediënten

  • 200 gram
  • zilvervliesrijst
  • 300 gram
  • rundergehakt
  • 5
  • bosuien
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • 1
  • rode peper
  • 1 cm
  • verse gember
  • 1 tl
  • sesamolie
  • 1 tl
  • palmsuiker
  • (of kokosbloesemsuiker of bruine suiker)
  • 1 el
  • sojasaus
  • 1 tl
  • sesamzaad
  • scheutje
  • olie
  • ter garnering: komkommer of radijs

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. pan om de rijst in te koken

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
  2. Maak alle groenten schoon
  3. Verdeel de bosuien in het groene gedeelte en het witte gedeelte. Het witte gedeelte snijd je helemaal fijn. Het groene gedeelte snijd je in ringen.
  4. Snijd de peper in dunne ringetjes en pers de knoflook uit. Snijd de gember helemaal fijn.
  5. Giet de olie in de pan en voeg het witte gedeelte van de bosui, gember, rode peper en knoflook toe.
  6. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
  7. Voeg suiker, sesamolie en sojasaus toe aan het gehakt en draai het vuur uit.
  8. Verdeel de rijst over twee kommen en schep daar het gehakt op. Maak af met de groene bosui ringen, sesamzaad en eventueel andere groentes.
0 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *