Churros uit de oven

  • voor 6 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hebben jullie weleens churros gegeten? Ineens zie ik ze op allerlei marktjes voorbijkomen! Deze zoete stengels die worden gedoopt in chocolade komen uit Spanje. Daar heb ik er dan ook menigeen gegeten. Alhoewel, toen ik in Sevilla studeerde, wist ik niet dat churros iets is dat men typisch 's ochtends at. Dus wij gingen 's middags op churro-hunt, maar na het 10e tentje moesten we onze zoektocht staken en de volgende ochtend terugkomen. Want ze verkochten ze echt niet mee na het middaguur. Dat weet ik nu in ieder geval voorgoed ;-)!

Jaren later, op vakantie in Bali kon ik mij geluk niet op toen we verbleven bij een grote Spaanse hotelketen. Voor ontbijt Spaanse heerlijkheden zoals pan con tomate, maar ook churros! Ik besloot nu zelf eens aan de slag te gaan met churros con chocolate. Omdat ik geen friteuse heb, maakte ik een iets gezondere variant, uit de oven. Deze zijn iets vaster dan de gefrituurde versie, maar ook erg lekker.

Churros uit de oven

Churros uit de oven

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 el bruine suiker (+ extra voor de topping)
  • 80 gram roomboter
  • 240 ml water
  • 130 gram witte tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillearoma
  • snufje zout
  • Extra (naar smaak):
  • kaneel voor de topping
  • pure chocolade in blokjes gehakt

Benodigdheden

  1. pan
  2. bakplaat bekleed met bakpapier
  3. spuitzak met een gekarteld spuitmondje

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Doe het water, boter en suiker in de pan en verwarm totdat de boter is gesmolten.
  3. Roer hier met een pollepel bloem en zout doorheen totdat je een deeg hebt.
  4. Meng tot slot de eieren en de vanille er doorheen.
  5. Vul de spuitzak en vorm hier lijntjes mee. Bak ze eventueel in twee keer af als niet alles op 1 bakplaat past.
  6. Bak de churros gedurende 12 minuten op 220 C. Bak ze daarna eventueel nog enkele minuten onder de grill om ze extra te bruinen.
  7. Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain marie en meng wat suiker met kaneel. Strooi kaneelsuiker over de churros en doop ze in gesmolten chocolade.

7 reacties op “Churros uit de oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *