Lentesalade van Rachel Khoo

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vaak begin ik aan een recept met het idee dat ik het nu echt eens een keer helemaal ga volgen. In de praktijk gaat dat vaak compleet anders. Dan tweak ik het een beetje hier en daar. En dan nog een schuetje van dit en een snufje van dat. Zoals bij dit recept. Wat intact bleef was de lekker frisse karnemelkdressing. Geen nood, hij smaakt echt niet naar karnemelk, maar een beetje naar een Caesar's salad dressing. Oja en die kip behield ik ook. Een beetje van Rachel Khoo dus en een beetje van mezelf. Enjoy!

Lentesalade van Rachel Khoo

Lentesalade van Rachel Khoo

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilethaasjes
  • 2 el mosterd
  • 1 el peterselie
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 courgette (in lange linten gesneden)
  • 1/2 komkommer (in lange linten gesneden)
  • 1 el kappertjes
  • 4 ansjovisfilets (uit blik)
  • 100 ml karnemelk
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. hakmolen, blender of staafmixer
  2. koekenpan

Instructies

  1. Pureer de ansjovis, karnemelk en knoflook tot een gladde dressing en zet apart.
  2. Snijd de peterselie fijn en meng met de mosterd. Smeer één kant van de kipfilethaasjes hiermee in.
  3. Bak de kipfilet goudbruin en gaar.
  4. Grill vervolgens de courgettelinten kort in een pan op hoog vuur waar je wat olie in giet.
  5. Verdeel de sla, courgette, komkommer, kip en kappertjes over 2 borden en maak af met de dressing.
Naar: Rachel Khoo's kipsalade met karnemelkdressing.

3 reacties op “Lentesalade van Rachel Khoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *