Franse uiensoep

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wat doe je als je veel, heel veel uien hebt? We dachten meteen aan 1 ding: uiensoep! En dan specifiek aan de Franse uiensoep die je vast wel kent. Een lichtzoete smaak van gekarameliseerde uien, zachte uien en bovenop een gegratineerd stukje stokbrood. Zoals het hoort!

Deze uiensoep is verrassend makkelijk te maken. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Sterker nog, het zijn stuk voor stuk ingrediënten die je vast wel in je keukenkastje hebt staan. Heb je dus niks meer in huis? Dan is deze uiensoep ook je redmiddel ;-). Verder kun je de uiensoep heel goed eten als voorafje. Bijvoorbeeld van je kerstmaaltijd!

Franse uiensoep

Franse uiensoep

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 kilogram uien
  • 1 el roomboter
  • 1 el bloem
  • 1 tl kristalsuiker
  • 150 ml witte wijn
  • 850 ml water
  • 1 rundvleesbouillonblokje*
  • ter garnering:
  • 4 sneetjes stokbrood
  • geraspte Gruyère of oude kaas
  • * vegetarisch? Gebruik een groentebouillonblokje!

Benodigdheden

  • diepe steelpan

Instructies

  1. Snijd de ui in dunne ringen.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de roomboter toe.
  3. Voeg de uien toe en fruit deze totdat ze glazig worden.
  4. Schenk de suiker erbij en laat op een heel zacht vuur de uien karameliseren. Dit duurt circa 10 minuten. Blijf goed omscheppen zodat de ui niet verbrandt.
  5. Pers de knoflook uit boven de pan en bak 1 minuut mee.
  6. Strooi de bloem over de uien. Schep goed om en voeg dan witte wijn toe. Laat 1 minuut koken en voeg dan water en het bouillonblokje toe. Kook nog circa 7 - 10 minuten op laag vuur.
  7. Tegen het einde strooi je de kaas over de sneetjes stokbrood en grill je ze in de oven. Ga je voor authentiek? Dan schep je de soep in een ovenvaste kom, leg je daarna je brood erin, top je deze met kaas en grill je het in zijn geheel. Ik vond persoonlijk mijn manier makkelijker en schoner ;-).
Franse uiensoep is niet compleet zonder...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *