Bitterkoekjespudding: ouderwets lekker!

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Er zijn van die desserts die je doen denken aan vroeger, grootmoeders tijd. Advocaat bijvoorbeeld, lange vingertjespudding misschien of griesmeelpudding. Een ander dessert wat zo'n nostalgisch gevoel heeft, is voor mij de bitterkoekjespudding. Wie heeft dat nou vroeger niet gegeten :-)?

Voor mij is het jaren gelden denk ik, maar toen ik laatste bitterkoekjes kocht (geen idee waarom ;-)), was de link al snel gelegd! Ik dook al snel de keuken in voor dit oud-Hollandse dessert. Soms zit er in bitterkoekjespudding alcohol, zoals amaretto. Ik heb dat er niet in gedaan, zodat iedereen van dit dessert kan genieten. Als je wil, kun je amandelaroma vervangen door Amaretto en zelfs een scheutje extra. Als je dan toch bezig bent ;-).

Bitterkoekjespudding: ouderwets lekker!

Bitterkoekjespudding: ouderwets lekker!

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur en 30 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom
  • 300 ml (half)volle melk
  • 100 gram bitterkoekjes (+ extra ter garnering)
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 tl amandelaroma
  • 2 blaadjes gelatine*
  • * als vegetarisch alternatief kun je agar agar gebruiken

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • 6 puddingvormpjes (of 1 grote!)

Instructies

bitterkoekjespudding eten
  1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  2. Ga intussen door met het maken van de pudding.
  3. Verwarm in een steelpannetje de melk, room, suiker en amandelaroma totdat het net niet kookt en de suiker is opgelost.
  4. Verkruimel boven de pan de bitterkoekjes.
  5. Haal de pan van het vuur. Wring de gelatineblaadjes goed uit. Spoel het water weg en los de gelatineblaadjes op in de pan. Roer met een garde goed door zodat de gelatine helemaal oplost.
  6. Schenk de pudding in de bakjes.
  7. Laat de pudding op het aanrecht even afkoelen totdat deze lauw aanvoelt. Zet de pudding dan in de koelkast om op te stijven. Dit duurt, afhankelijk ook van de grootte van je vormpjes 2-3 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *