Bitterkoekjespudding: ouderwets lekker!

  • Voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Bitterkoekjespudding: ouderwets lekker!

Er zijn van die desserts die je doen denken aan vroeger, grootmoeders tijd. Advocaat bijvoorbeeld, lange vingertjespudding misschien of griesmeelpudding. Een ander dessert wat zo'n nostalgisch gevoel heeft, is voor mij de bitterkoekjespudding. Wie heeft dat nou vroeger niet gegeten :-)?

Voor mij is het jaren gelden denk ik, maar toen ik laatste bitterkoekjes kocht (geen idee waarom ;-)), was de link al snel gelegd! Ik dook al snel de keuken in voor dit oud-Hollandse dessert. Soms zit er in bitterkoekjespudding alcohol, zoals amaretto. Ik heb dat er niet in gedaan, zodat iedereen van dit dessert kan genieten. Als je wil, kun je amandelaroma vervangen door Amaretto en zelfs een scheutje extra. Als je dan toch bezig bent ;-).

Ingrediënten

  • 300 ml
  • slagroom
  • 300 ml
  • (half)volle melk
  • 100 gram
  • bitterkoekjes
  • (+ extra ter garnering)
  • 3 el
  • kristalsuiker
  • 1 tl
  • amandelaroma
  • 2 blaadjes
  • gelatine*
  • * als vegetarisch alternatief kun je agar agar gebruiken

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • 6 puddingvormpjes (of 1 grote!)

Instructies

bitterkoekjespudding eten
  1. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  2. Ga intussen door met het maken van de pudding.
  3. Verwarm in een steelpannetje de melk, room, suiker en amandelaroma totdat het net niet kookt en de suiker is opgelost.
  4. Verkruimel boven de pan de bitterkoekjes.
  5. Haal de pan van het vuur. Wring de gelatineblaadjes goed uit. Spoel het water weg en los de gelatineblaadjes op in de pan. Roer met een garde goed door zodat de gelatine helemaal oplost.
  6. Schenk de pudding in de bakjes.
  7. Laat de pudding op het aanrecht even afkoelen totdat deze lauw aanvoelt. Zet de pudding dan in de koelkast om op te stijven. Dit duurt, afhankelijk ook van de grootte van je vormpjes 2-3 uur.
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *