Limoen curd taartje + WIN een 5-gangendiner

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gesponsord - Vrijwel elk seizoen van Masterchef Australia wordt er een uitstapje gemaakt naar 'the Barossa', dé regio in Australië als het om eten en wijn maken gaat. Ook Jacob's Creek vindt zijn oorsprong in deze regio in Australië.  Al 160 jaar maken ze wijn. Wijnen met persoonlijkheid waarin de diversiteit en het karakter van Australië tot uiting komt. Met succes. Want met al meer dan 7.000 onderscheidingen in de afgelopen 30 jaar behoort Jacob’s Creek inmiddels tot de bekendste Australische wijnhuizen ter wereld met heerlijk frisse, elegante en karaktervolle wijnen. Daarbij vinden ze het, net als ik, belangrijk om de juiste wijn bij het juiste gerecht te serveren. Wijn kan immers de smaak van je gerecht ophalen, complementeren of net dat beetje extra's geven. Zelf probeer ik ook altijd de juiste wijn bij een gerecht te vinden om zo tot de perfecte balans te komen. De uitdaging die Jacob's Creek me gaf, was dan ook een mooie: ze vroegen mij een dessert te bedenken wat bij hun Jacob's Creek Classic Sauvignon Blanc past. Hun Sauvignon Blanc is een heerlijk zachte, frisse wijn met hints van passievrucht en citrus. Ik kwam al snel tot een dessert met limoen en raakte geïnspireerd door een limoen merengue taart. Ik heb hierbij een compleet nieuwe versie gemaakt. Benieuwd? Hieronder geef ik je het recept, maar..... je kunt ook samen met mij dit recept proeven tijdens het Jacob’s Creek Our Table event. Wil jij bij dit 5-gangen diner in restaurant Meat West in De Hallen in Amsterdam zijn? Meld je dan snel aan via de site van Jacob's Creek!

Limoen curd taartje + WIN een 5-gangendiner

Limoen curd taartje + WIN een 5-gangendiner

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 6 merengues*
  • voor de limoencurd:
  • 1 el maïzena
  • 85 gram kristalsuiker
  • sap van 1 limoen
  • rasp van 2 limoenen
  • 50 gram boter in blokjes
  • 2 eieren
  • 1 eidooier

Benodigdheden

  • steelpan
  • muffintray

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Doe de sap, rasp, suiker en maïzena in een steelpan en zet deze op een middelhoog vuur.
  3. Blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost. Als het mengsel dik is en begint te bubbelen haal je het van het vuur af en roer je de boter er doorheen.
  4. Klop intussen de eidooier en hele eieren op totdat deze schuimig zijn. Roer deze door de limoen curd en zet de pan terug op een laag vuurtje. Zodra het mengsel weer begint te bubbelen, is het klaar.
  5. Keer een muffintray om zodat de bolle kant naar boven wijst. Vorm de bladerdeegvellen om de bolle kant heen en bak 20 minuten. Laat de bakjes goed afkoelen en haal ze voorzichtig van de tray af.
  6. Verkruimel de merengue grof boven een bord. Plaats het bladerdeegbakje in het midden en schep hier een bolletje limoencurd in.
  7. Garneer met een schijfje limoen en serveer er een Jacob's Creek Classic Sauvignon Blanc bij. Cheers!
*Gebruik je zelfgemaakte merengues? Het recept vind je hier. Advertorial - i.s.m. Jacob's Creek

Een reactie op “Limoen curd taartje + WIN een 5-gangendiner

  • JACOB DIETRICH HOOGSTRA

    Limoen curd taartje ( + WIN een 5-gangendiner ) :
    Dit is nou weer typisch zoiets om er vele uren van te willen genieten bij het consuminderen . De heerlijk zachte, frisse Jacob’s Creek Classic Sauvignon Blanc met hints van passievrucht en citrus helpt er graag bij om op wegstervende klanken van de muziek in mijn achtertuin het beste van de dichter in mij boven te halen .

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *