Spicy vegetarische pasta

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Spicy vegetarische pasta

Dit recept heeft wat weg van het eerder geplaatste pittige pasta recept, maar is toch uniek genoeg om hem met jullie te kunnen delen. Deze pasta is niet alleen vegetarisch, maar barst ook nog eens van de smaak.

Ingrediënten

  • 200-300 gram
  • spaghettini fedelini of linguine uit pak
  • 7
  • roma tomaten
  • in grove stukken gesneden
  • 150-300 gram
  • verse spinazie
  • 7
  • groene olijven
  • fijngehakt
  • 1 el
  • kappertjes
  • fijngehakt
  • 1 el
  • platte peterselie
  • fijngehakt
  • 3
  • knoflooktenen
  • uitgeperst of fijngehakt.
  • chilli vlokken
  • scheutje
  • 3 el
  • olijfolie

Benodigdheden

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kookpan (eventueel met pastavergiet)
  • Koekenpan
  • Optioneel: knoflookpers

Instructies

  1. Kook de pasta al dente. Volg hierbij de instructies van de verpakking. Giet na het koken het water af en laat staan tot het einde. Tip: Kook de pasta niet langer, want dan gaat deze plakken!
  2. Doe de olijfolie in de pan en zet de pan op middelhoog muur. Doe de chilli vlokken erbij. Laat 1 minuut staan.
  3. Pers de knoflook uit als je een knoflookpers gebruikt. Anders doe je de knoflook in fijngehakte vorm in de pan. Bak deze door tot de knoflook begint te geuren. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt!
  4. Doe de tomaten, olijven en kappertjes in de pan en roer goed door. Laat 3 minuten opstaan.
  5. Doe de spinazie in de pan en roer wederom door. Laat 5 minuten opstaan. Als het goed is, is de spinazie nu een stuk kleiner.
  6. Doe de pasta in de koekenpan en roer het geheel goed door.
  7. Serveer in diepe borden en garneer met de peterselie.
9 mensen willen het maken
6 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, mijn naam is Jerôme. Ik fotografeer en schrijf voor Myfoodblog en onderhoud de website. Ik maak gerechten die geïnspireerd zijn op keukens uit de hele wereld. Van eenvoudig tot meer complex voor speciale gelegenheden. Hierbij houd ik van het mooi opdienen en een goed gecombineerd glas wijn. Heb je vragen over een van mijn berichten, laat gerust een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *