Fusion style salade met eend

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Eend en sinaasappel zijn een klassieke combi die je tegenkomt in bijvoorbeeld de Franse keuken. Deze salade is een fusion gerecht geworden: Frans met een vleugje Aziatische door bijvoorbeeld de dressing en de taugé.

Fusion style salade met eend

Fusion style salade met eend

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet
  • 125 gram rucola
  • 125 gram taugé
  • 2 sinaasappels
  • 1 tl honing
  • 1 rode peper
  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 1.5 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 16 hazelnoten
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • koekenpan (ovenvast)
  • kookpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Pers 1.5 sinaasappel uit en giet het sap in de pan. Doe de honing erbij en kook circa 10 minuten op laag vuur in.
  3. Giet de ingekookte sinaasappelsap in een bakje.
  4. Giet olijfolie in de koekenpan en leg de eend met de vette kant naar beneden. Schroei op hoog vuur dicht en keer de eend om. Schroei ook aan de andere kant dicht.
  5. Zet de koekenpan nog circa 5-6 minuten in de oven. Haal de eend uit de oven en laat hem nog enkele minuten rusten.
  6. Maak intussen de dressing af door een teentje knoflook uit te persen en de peper in ringen te snijden en deze toe te voegen. Tot slot snijd je het witte gedeelte van de bosui fijn en voeg je dit aan de dressing toe.
  7. Blancheer de taugé in 3 minuten door deze in water te koken en daarna af te spoelen met koud water.
  8. Pel de halve sinaasappel die je nog over hebt.
  9. Verdeel de rucola over 2 borden. Leg in het midden wat taugé en sinaasappel neer.
  10. Snijd de eend in dunne plakken en verdeel over de borden. Garneer met hazelnoten en de dressing. Eventueel snijd je het groene gedeelte van de bosui in dunne ringen en strooi je dit over de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *