Aardbeienmousse zonder eieren én zonder suiker
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur en 15 minuten
Ik had nog nooit mousse gemaakt, mede door het feit dat er rauwe eieren in mousse moeten. Daar ben ik niet zo'n fan van aangezien ik de eieren altijd bij de supermarkt koop en dus niet weet hoe vers ze zijn. Ik besloot daarom een mousse zonder eieren te maken én zonder suiker. Deze mousse is, omdat er geen rauwe eieren inzitten, ook geschikt voor zwangere vrouwen! Je kunt er voor kiezen om wel suiker toe te voegen, maar zelf vond ik de aardbeien al lekker zoet zonder suiker.
Aardbeienmousse zonder eieren én zonder suiker
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Totale benodigde tijd3 uur en 15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 250 g aardbeien
- 1 el water (+ extra om de agar-agar in op te lossen)
- 2 tl agar-agar
Benodigdheden
- handmixer/keukenmachine/garde
- staafmixer/blender
Instructies
- Pureer de aardbei en voeg 1 el water toe.
- Klop de slagroom op totdat deze mooie stijven pieken heeft.
- Zeef de aardbeienpuree zodat er geen pitjes meer inzitten.
- Los in een kommetje de agar-agar op in water. Je hebt ongeveer 5 el water nodig. Gebruik net zoveel water totdat je een egaal beige mengsel hebt.
- Vouw de aardbeienpuree en het agar-agar mengsel voorzichtig in de slagroom. Zorg dat het egaal verdeeld is, maar sla de lucht niet uit de slagroom.
- Verdeel over 4 bakjes en zet 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 61 | Calorieën uit vetten 32 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 6% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat een goed idee om mousse zonder suiker te maken.
lekker!
Hoelang kan je dit bewaren?
Enkele dagen in de koelkast, goed afgedekt. Het lekkerste en meest luchtige is het wel de dag zelf.
heb je ook een recept zonder room? aub
Ik heb deze met mango ipv aardbei gemaakt (geen aardbeientijd) en smaakte heerlijk! Die ga ik ook nog met aardbeien maken, want dat lijkt mij ook erg lekker.
Super! Leuk idee om het ook met ander fruit te testen :-).