Aardbeienmousse zonder eieren én zonder suiker

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur en 15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik had nog nooit mousse gemaakt, mede door het feit dat er rauwe eieren in mousse moeten. Daar ben ik niet zo'n fan van aangezien ik de eieren altijd bij de supermarkt koop en dus niet weet hoe vers ze zijn. Ik besloot daarom een mousse zonder eieren te maken én zonder suiker. Deze mousse is, omdat er geen rauwe eieren inzitten, ook geschikt voor zwangere vrouwen! Je kunt er voor kiezen om wel suiker toe te voegen, maar zelf vond ik de aardbeien al lekker zoet zonder suiker.

Aardbeienmousse zonder eieren én zonder suiker

Aardbeienmousse zonder eieren én zonder suiker

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur en 15 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 g aardbeien
  • 1 el water (+ extra om de agar-agar in op te lossen)
  • 2 tl agar-agar

Benodigdheden

  1. handmixer/keukenmachine/garde
  2. staafmixer/blender

Instructies

  1. Pureer de aardbei en voeg 1 el water toe.
  2. Klop de slagroom op totdat deze mooie stijven pieken heeft.
  3. Zeef de aardbeienpuree zodat er geen pitjes meer inzitten.
  4. Los in een kommetje de agar-agar op in water. Je hebt ongeveer 5 el water nodig. Gebruik net zoveel water totdat je een egaal beige mengsel hebt.
  5. Vouw de aardbeienpuree en het agar-agar mengsel voorzichtig in de slagroom. Zorg dat het egaal verdeeld is, maar sla de lucht niet uit de slagroom.
  6. Verdeel over 4 bakjes en zet 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Wist je dat agar-agar een goed alternatief is voor gelatine? Agar-agar is gemaakt van rode zeewier en dus bij uitstek geschikt voor vegetariërs en veganisten. Ik kocht de agar-agar bij EkoPlaza. Je maakt deze mousse veganistisch door de slagroom te vervangen door sojaslagroom. Voeg dan naar smaak suiker toe.

6 reacties op “Aardbeienmousse zonder eieren én zonder suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *