Op onze vega-dag aten we deze week sperziebonensalade en gele paprikasoep. Ik weet niet of het tussen m'n oren zit, maar wat voelde ik me daarna energiek :-)! Voor deze gele paprikasoep werd ik geïnspireerd door het recept van de Belgsiche Julie oftewel Hapjesprinces.
Quick & easy: gele paprikasoep
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 gele paprika's
- 2 uien (medium)
- 1 teentje knoflook
- 500 ml water
- 1 el kerriekruiden
- 1/2 tl witte peper
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl laospoeder
- 1/8 tl chilipoeder
- snufje zout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
blender/staafmixerInstructies
- Haal de bovenkant van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit. Snijd in gove stukken.
- Pel de uien en snijd in grove stukken. Pel ook het teentje knoflook en snijd in 4 stukken.
- Giet een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat enkele minuten fruiten en voeg nu alle overige ingrediënten toe. Laat het geheel 10 minuten koken en pureer dan met een staafmixer of blender.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 178 | Calorieën uit vetten 65 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 6% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Thx om me te vermelden!!! Heel leuk :-)
Groetjes Julie
Je bent geen hapjesprincess meer.