Asian cuisine: Chinese kip – gon bao kai

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Asian cuisine: Chinese kip – gon bao kai

Gon bao kai is een typisch Chinees gerecht met kip. Het is een kipgerecht met een zoete en tegelijkertijd zure saus met suechan pepers. Het is supermakkelijk om deze Chinese kip op tafel te zetten. Voor het traditionele gerecht moet je los een marinade maken en los een saus, dit recept is een stuk makkelijker.

Ingrediënten

  • 300 g kip in blokjes
  • 3 el sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el palmsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl suechan peper
  • 25 g pinda's
  • 2 bosuien schoongemaakte en in ringen gesneden

Benodigdheden

Instructies

  1. Pers de tenen knoflook en marineer de kip met de knoflook, balsamicoazijn, sesamolie, hoisinsaus, peper en palmsuiker.
  2. Roer goed door en laat minstens een half uur staan.
  3. Verhit een wok en doe hier een scheutje pindaolie in. Voeg de kip inclusief de marinade toe en bak de kip gaar. Voeg op het laatst de bosuien en pinda's toe en bak 1 minuut mee. Serveer met witte rijst of wilde rijst.
99 mensen willen het maken
19 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Asian cuisine: Chinese kip – gon bao kai

  • Maura - YLT

    Klinkt echt lekker! En gezond :) ik houd echt van hoisinsaus. Ik maak eigenlijk nooit Chinees, maar nu ik dit zo zie toch maar eens aan beginnen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *