Chinese zoetzure kip – gon bao kai

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Gon bao kai is een typisch Chinees gerecht met kip. Het is een kipgerecht met een zoete en tegelijkertijd zure saus met szechuan pepers. Die pepers hebben een bijzondere smaak. Het zorgt namelijk voor een aangename tinteling op je tong. Probeer het maar! Het is supermakkelijk om deze Chinese kip op tafel te zetten. Bovendien is het altijd smullen geblazen, dus ga ook aan de slag met dit heerlijke recept! Voor het traditionele gerecht moet je los een marinade maken en los een gon bao saus, dit recept is een stuk makkelijker. En zeker niet minder lekker!

Chinese zoetzure kip – gon bao kai

Chinese zoetzure kip – gon bao kai

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 g kip in blokjes
  • 3 el sojasaus
  • 3 el sesamolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el palmsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl suechan peper
  • 25 g pinda's
  • 2 bosuien schoongemaakte en in ringen gesneden

Benodigdheden

Instructies

  1. Pers de tenen knoflook en marineer de kip met de knoflook, balsamicoazijn, sesamolie, hoisinsaus, peper en palmsuiker.
  2. Roer goed door en laat minstens een half uur staan.
  3. Verhit een wok en doe hier een scheutje pindaolie in. Voeg vervolgens de kip inclusief de marinade toe en bak de kip gaar. Voeg op het laatst de bosuien en pinda's toe en bak 1 minuut mee. Serveer met witte rijst of wilde rijst.

One response to “Chinese zoetzure kip – gon bao kai

  • Maura - YLT

    Klinkt echt lekker! En gezond :) ik houd echt van hoisinsaus. Ik maak eigenlijk nooit Chinees, maar nu ik dit zo zie toch maar eens aan beginnen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *