Sperziebonen salade van Ottolenghi

 • voor 2 personen
 • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze sperziebonensalade naar recept van Ottolenghi is supermakkelijk! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en bent in een paar minuutjes klaar. Het is het ideale bijgerecht bij je Midden-Oosterse maaltijd.

Ik ben een flexitariër. Ja, echt. Minstens een paar keer in de week eten we compleet vegetarisch. Jerôme was aanvankelijk huiverig, maar het is het alleszins meegevallen. Vegetarisch eten hoeft echt niet saai te zijn! Laatst aten we gele paprikasoep (verschijnt binnenkort ook op het blog) met deze bonensalade. En daar hebben we beiden van gesmuld :-). Vroeger aten we een variant hierop vaak thuis als bijgerecht. Het recept is geïnspireerd op Ottolenghi's recept voor bonensalade met hazelnoten.  Het is gerechtje is superleuk en maakt me op de een of andere manier altijd vrolijk, door de frisse smaken en de crunch van de hazelnoten. Deze heerlijke en vooral makkelijke salade kun je eten als vegetarisch bijgerecht, maar is ook lekker als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een stukje brood.

Sperziebonen salade van Ottolenghi

Sperziebonen salade van Ottolenghi

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 200 gram sperziebonen
 • 1 sinaasappel
 • 50 gram hazelnoten
 • 1 el extra vergine olijfolie
 • 1 el sesamolie

Benodigdheden

Instructies

 1. Maak de sperziebonen schoon. Snijd de bovenkant en de onderkant van de bonen af en trek de twee 'draadjes' aan weerskanten van de boon af.
Cheat's tip: bij de meeste supermarkten kun je in het vriesvak schoongemaakte sperziebonen vinden. Deze hebben evenveel voedingsstoffen als verse en hoef je alleen nog maar te koken of stomen.
 1.  Ik heb de bonen vervolgens gestoomd in een magentronbestendig bakje met stoomventiel. Dit deed ik door een klein laagje water toe te voegen en 10 minuten het bakje op de magnetronstand te laten gaarstomen. Je kunt de bonen ook gewoon koken. Kook de bonen dan 5 - 8 minuten.
 2. Giet de bonen af.
 3. Doe de hazelnoten in een droge koekepan en zet de pan op middelhoog vuur. Blijf de pan schudden om je noten niet te laten verbranden. Haal ze van het vuur af als ze licht beginnen te bruinen.
 4. Hak de noten met een hakmes grof.
 5. Maak de sinaasappel goed schoon (gebruik bij voorkeur een biologische sinaasappel) en rasp de schil.
 6. Voeg de rasp en de noten bij de sperziebonen en giet de olijfolie en sesamolie eroverheen. Hussel goed door en klaar is je sperziebonen salade a la Ottolenghi.
Ps. maak met de binnenkant van de sinaasappel, die je overhoudt, deze lekkere sinaasappel trifle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *