Chocolade freakshake (extravagante chocolade milkshake)

  • Voor 1-2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Chocolade freakshake (extravagante chocolade milkshake)

Ik kan me niet herinneren dat het ooit in Nederland zo lang achter elkaar lekker weer was. We hebben gewoon eindelijk een échte zomer. De laatste paar weken had ik eigenlijk wel de tijd om aan mijn blog te werken, maar soms heb je wat minder inspiratie. Tel daar een warm zonnetje bij op. Dan is het lastig om alsnog de energie de vinden om achter de PC te duiken. Maar, ik ben terug! Met een lekker zomers recept. Want, denk je aan zomer en warmte, dan denk je aan ijs. Toch?

Van milkshake naar freakshake

En ijs kun je natuurlijk zo eten, in een kommetje of hoorntje. Of, je maakt er een lekkere milkshake van. Een heerlijk verkoelend drankje voor de warme dagen. Je kunt allerlei variaties bedenken. Ik maakte nu een chocolade milkshake, maar je kunt ook aardbeien ijs en verse aardbeien gebruiken voor een aardbeien milkshake. Om hem nog even wat extra's te geven, maakte ik van mijn milkshake een 'freakshake'. Freakshakes zijn een tijdje geleden komen overwaaien uit de VS en zijn: een milkshake + héél veel toppings. Ik heb freakshakes met halve bouwsels erop gezien. Soms zijn ze compleet over the top.

Toppings op een freakshake

Mijn freakshake ziet er leuk uit én is lekker. Dat is immers het allerbelangrijkste. Met de toppings kun je variëren. Top hem bijvoorbeeld met wat vers fruit, een stukje suikerspin, brownies, koekjes of wat je maar wil. Zo'n freakshake is natuurlijk ook ideaal om met je besties of BF te delen, dus share the milkshake love!

Ingrediënten

  • 2 bollen
  • vanilleijs of chocoladeijs
  • 250 ml
  • halfvolle melk
  • (of jouw keuze van melk)
  • 50 gram
  • pure chocolade
  • 1 el
  • cacao
  • toppings:
  • 100 ml
  • verse slagroom
  • extra chocolade
  • chocolade bolletjes of hagelslag
  • mini-donuts

Benodigdheden

  • blender of staafmixer
  • handmixer, garde of staafmixer met garde opzetstuk

Instructies

freakshake met chocolade
  1. Meng de chocolade, melk en cacao in een kom en verwarm 1 minuut in de magnetron. Heb je geen magnetron? Dan kun je dit ook in een pannetje smelten. Roer goed door met een metalen lepel en laat even afkoelen.
  2. Doop de bovenkant van het glas in het chocolade mengsel en druk hier hagelslag of chocoballetjes tegen. Zet het glas in de vriezer tot je het gaat gebruiken. De rest van het chocolademengsel gebruik je in de milkshake zo meteen.
  3. Klop intussen de slagroom stijf.
  4. Pureer het ijs samen met de chocoladesaus tot een gladde milkshake.
  5. Haal het glas uit de vriezer en giet de milkshake in het glas.
  6. Schep de slagroom er bovenop. Versier met extra chocolade. Maak het af met een mini-donut & enjoy!
Pro-tip: gebruik kleine marshmallows, knip ze in tweeën en druk ze tegen de binnenkant van je glas voor je de milkshake erbij giet. Zo krijg je een freakshake met vrolijke stippen!
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *