Chocolade freakshake met marshmallows, donuts en meer

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een makkelijk freakshake recept dat lekker over the top is. Ideaal voor warme zomerdagen. Of dagen waarop je gewoon zin hebt in iets decadents en extravagants ;-).

Deze chocolade freakshake met marshmallows en donuts is ongelooflijk makkelijk te maken. Het eindresultaat is een plaatje! Het kostte mij letterlijk minder dan 10 minuten om te maken. En het recept vraagt maar om een handvol ingrediënten.

Wat is een freakshake?

Freakshakes zijn compleet over-the-top milkshakes. Een drankje en dessert in 1. De originele, eerste freakshake werd gemaakt in het Pâtissez café in Canberra, Australië. Nadat ze Instagram veroverden zijn ze wereldwijd populair geworden.

Je kunt ze in Nederlandse horecagelegenheden bestellen, maar natuurlijk is zelf maken nog leuker! Ze zijn werkelijk adembenemend en extreem calorierijk, maar ook ontzettend lekker. Dus voor een keertje moet het wel kunnen, toch? ;-)

Je hebt een glas gevuld met een milkshake (om je dorst te lessen). En een heleboel snoepjes bovenop om al je andere zoete verlangens te stillen. Ik gebruikte hiervoor een donut, chocoladestokjes, marshmallows en wat slagroom. Heerlijk!

Freakshake maken met eigen toppings

Het leuke van freakshakes is dat er geen regels voor zijn. Niets is teveel! Kies daarom alle toppings die je lekker vindt. Koekjes, snoepjes, karamel, sauzen, stukjes chocolade, sprinkles, een brownie of een donut. Je kunt het zo gek niet bedenken. Een flinke toef slagroom is een must!

Zorg ervoor dat je een groot glas neemt en die tot ongeveer 2 vingers onder de rand vult met milkshake. Daarna kun je er slagroom op spuiten en het afmaken met de toppings die je hebt gekozen. Het is een freakshake, dus hier geldt: more = more. Houd je vooral niet in!

Aardbeien freakshake

Wil je eens wat anders dan een chocolade basis? Maak dan eens een aardbeien freakshake. Dit maak je met behulp van verse of diepvriesaardbeien en is ook mega lekker! Versier met een toef slagroom, verse aardbeien, aardbeien drizzle en al het lekkers wat je je kunt bedenken!

Ook kun je het recept makkelijk aanpassen naar een vegan, lactosevrije variant. Een lactosevrije freakshake maak je bijvoorbeeld met haver- of amandelmelk en je favoriete vegan ijs. Maak 'm glutenvrij door de donut te vervangen door een glutenvrije variant om zelfgebakken glutenvrije brownie.

Chocolade freakshake met marshmallows, donuts en meer

Chocolade freakshake met marshmallows, donuts en meer

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 bollen vanille-ijs
  • 200 ml melk
  • chocoladesaus: 50 gram chocolade + 75 ml melk
  • Bovenkant glas met spuitflesje van chocoladesaus voorzien + kokoshagel
  • Toppen met: slagroom donut chocoladestokjes marshmallows

Benodigdheden

  • blender
  • 2 grote glazen
 

Instructies

  1. Maak de chocoladesaus door de chocolade en 75 ml melk in een steelpan of in de magnetron te verwarmen. Roer goed door tot je een mooie gladde saus hebt. Laat deze iets afkoelen.
  2. Giet de helft van de chocoladesaus in de blender. Doe het ijs en 200 ml melk hierbij en blend tot een gladde milkshake.
  3. Versier de bovenkant van de glazen met chocoladesaus en dip in kokoshagel. Giet de milkshake in de glazen en spuit de slagroom er bovenop. Maak af met de toppings. Als je een donut gebruikt, leg je deze bovenop het glas en maak je het af met andere toppings. Als je nu nog chocoladesaus overhebt kun je dit nu nog over je freakshake heen gieten.
  4. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *