Chocolade freakshake met marshmallows, donuts en meer

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Een makkelijk freakshake recept dat iedereen versteld zal doen staan, vooral op warme zomerdagen. Deze freakshake met chocolade en marshmallows is ongelooflijk makkelijk te maken, zeker voor hoe het er uiteindelijk uitziet. Het kostte mij letterlijk minder dan 10 minuten om te maken. En het recept vraagt maar om een handvol ingrediënten.

Wat is een freakshake?

Freakshakes zijn compleet over-the-top milkshakes die zowel een drankje als een dessert zijn. De originele freakshake werd gemaakt in het Pâtissez café in Canberra, Australië. Nadat ze Instagram stormenderhand veroverden zijn ze wereldwijd populair geworden. Ze zijn werkelijk adembenemend en extreem calorierijk, maar ook ontzettend lekker.

Je hebt je portie milkshake (om je dorst te lessen), en een heleboel snoepjes bovenop om al je andere zoete verlangens te stillen. Ik gebruikte hiervoor een donut, chocoladestokjes, marshmallows en wat slagroom. Heerlijk!

Freakshake maken met eigen toppings

Het leuke van freakshakes is dat er geen regels voor zijn. Niets is teveel! Kies daarom alle toppings die je lekker vindt. Koekjes, snoepjes, karamel, stukjes chocolade, een brownie... Je kunt het zo gek niet bedenken.

Ook kun je het recept makkelijk aanpassen naar een vegan, lactosevrije variant. Een lactosevrije freakshake maak je bijvoorbeeld met haver- of amandelmelk en je favoriete vegan ijs.

Chocolade freakshake met marshmallows, donuts en meer

Chocolade freakshake met marshmallows, donuts en meer

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 bollen vanille-ijs
  • 200 ml melk
  • chocoladesaus: 50 gram chocolade + 75 ml melk
  • Bovenkant glas met spuitflesje van chocoladesaus voorzien + kokoshagel
  • Toppen met: slagroom donut chocoladestokjes marshmallows

Benodigdheden

Instructies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *