Hartige maïsmuffins

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Hartige maïsmuffins

In de VS is 'cornbread' populair bij bijvoorbeeld de BBQ. De structuur is cake-achtig en het hoofdbestanddeel is cake. Zelf vind ik het erg lekker want lichtzoet en hartig tegelijk! Cornbread maakte ik dan ook eens eerder. Nu ging ik voor muffins.

Bijgerecht BBQ

We hadden van de BBQ de dag ervoor nog allemaal gegrilde maïskolven over. Hartstikke lekker natuurlijk! Ik zocht dan ook een manier om die op te maken en bedacht me dat ik er heerlijke muffins mee kon maken. Waarom niet? Het resultaat zijn lekker fluffy muffins. Je eet ze bijvoorbeeld als tussendoortje of dus bij de BBQ. Zowel bij vlees, vis of bij vega, combineert dit goed. Ik at ze de dag erop met een ratatouille erbij als lunch. Ik denk dat als je deze muffins in de lunchtrommel stopt, degene die het openmaakt erg blij is :-). Ze zien er supervrolijk uit met hun gele kleur en zijn nog lekker ook.

Toppings

Als je ze bewaart, zijn ze het lekkerste als je ze eventjes in de magnetron verwarmt. Zo smaken ze net als vers! Overigens koos ik voor een jalapeño peper als leuke topping. Dit hoeft uiteraard niet. Je kunt deze achterwege laten of vervangen door bosui of een kerstomaatje. Laat vooral je creativiteit de vrije loop! Deze muffins combineren trouwens ook heel goed bij Mexicaans eten. Ook lekkere hartige maïsmuffins maken? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-)

Ingrediënten

  • 200 gram
  • vers geroosterde maïs
  • 120 gram
  • maïsmeel
  • 120 gram
  • witte tarwebloem
  • 2 el
  • bruine suiker
  • 1 tl
  • bakpoeder
  • snuf
  • zout
  • 300 ml
  • karnemelk
  • 4 el
  • zure room
  • 2 el
  • olijfolie
  • 2
  • eieren
  • optioneel: 1 jalapeño peper ter garnering

Benodigdheden

  • muffinblik met 12 siliconen of papieren muffinvormpjes
  • keukenmachine met klopper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Meng in een grote kom maïsmeel, tarwebloem, zout, suiker en bakpoeder.
  3. In een andere kom meng je de eieren, olie, zure room en karnemelk. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en klop tot een egaal beslag.
  4. Voeg de maïs toe en roer deze er voorzichtig doorheen.
  5. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en bak in circa 20 minuten gaar. Check met satéprikker of de muffins gaar zijn. Komt de satéprikker er schoon uit, dan zijn ze klaar. Bak ze anders nog enkele minuten. Laat de muffins afkoelen op een draadrek totdat je ze kunt eten.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “Hartige maïsmuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *