Hartige maïsmuffins

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

In de VS is 'cornbread' populair bij bijvoorbeeld de BBQ. De structuur is cake-achtig en het hoofdbestanddeel is cake. Zelf vind ik het erg lekker want lichtzoet en hartig tegelijk! Cornbread maakte ik dan ook eens eerder. Nu ging ik voor muffins.

Bijgerecht BBQ

We hadden van de BBQ de dag ervoor nog allemaal gegrilde maïskolven over. Hartstikke lekker natuurlijk! Ik zocht dan ook een manier om die op te maken en bedacht me dat ik er heerlijke muffins mee kon maken. Waarom niet? Het resultaat zijn lekker fluffy muffins. Je eet ze bijvoorbeeld als tussendoortje of dus bij de BBQ. Zowel bij vlees, vis of bij vega, combineert dit goed.

Ik at ze de dag erop met een ratatouille erbij als lunch. Ik denk dat als je deze muffins in de lunchtrommel stopt, degene die het openmaakt erg blij is :-). Ze zien er supervrolijk uit met hun gele kleur en zijn nog lekker ook.

Toppings

Als je ze bewaart, zijn ze het lekkerste als je ze eventjes in de magnetron verwarmt. Zo smaken ze net als vers! Overigens koos ik voor een jalapeño peper als leuke topping. Dit hoeft uiteraard niet. Je kunt deze achterwege laten of vervangen door bosui of een kerstomaatje. Laat vooral je creativiteit de vrije loop! Deze muffins combineren trouwens ook heel goed bij Mexicaans eten.

Ook lekkere hartige maïsmuffins maken? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-)

Hartige maïsmuffins

Hartige maïsmuffins

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram vers geroosterde maïs
  • 120 gram maïsmeel
  • 120 gram witte tarwebloem
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 300 ml karnemelk
  • 4 el zure room
  • 2 el olijfolie
  • 2 eieren
  • optioneel: 1 jalapeño peper ter garnering

Benodigdheden

  • muffinblik met 12 siliconen of papieren muffinvormpjes
  • keukenmachine met klopper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Meng in een grote kom maïsmeel, tarwebloem, zout, suiker en bakpoeder.
  3. In een andere kom meng je de eieren, olie, zure room en karnemelk. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en klop tot een egaal beslag.
  4. Voeg de maïs toe en roer deze er voorzichtig doorheen.
  5. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en bak in circa 20 minuten gaar. Check met satéprikker of de muffins gaar zijn. Komt de satéprikker er schoon uit, dan zijn ze klaar. Bak ze anders nog enkele minuten. Laat de muffins afkoelen op een draadrek totdat je ze kunt eten.

Een reactie op “Hartige maïsmuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *