Gezonde bloemkool koekjes met dille

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gezonde bloemkool koekjes met dille

Als je denkt aan bloemkool, denk je misschien al snel aan gekookte bloemkool met kaassaus. Dat hoeft helemaal niet! Bloemkool is echt veel spannender dan het lijkt. Zo kun je er bloemkool 'rijst' mee maken, pizza of deze koekjes. Je kunt bloemkool stomen, wokken, bakken, roosteren of fijnmalen. Elke keer smaakt 'ie weer helemaal anders! Als je dus denkt: 'hmm, volgens mij vind ik bloemkool niet lekker'. Probeer dan eens een andere bereidingswijze! Wedden dat er een manier is waarop je bloemkool wel lekker vindt? Deze bloemkool koekjes bijvoorbeeld zijn daar een heel goed voorbeeld van. Je proeft wel bloemkool, maar helemaal niet overheersend. Ze zijn lekker van structuur en vol van smaak. Zo gebruiken we geraspte kaas, bosui en dille om lekker veel smaak toe te voegen. Normaal voeg ik geen extra zout toe als er al kaas in zit. Echter zorgt het er bij deze koekjes voor dat ze niet flauw worden. Voeg dus vooral peper en zout toe en wees royaal met zwarte peper. Door ze te bakken in de oven, blijven ze mooi van structuur en krijgen ze knapperige randjes. Vooral als je de 'burgers' niet te dik maakt, is dit het geval. Wij gebruikten een kookring van 9 centimeter in diameter. Je kunt het uiteraard ook zonder maken. Gebruik in dat geval een glas of klein kommetje om uit te steken en aan te drukken. Je eet deze bloemkoolhapjes als borrelhapje of als onderdeel van de maaltijd. Een perfecte manier ook om kinderen ongemerkt meer groenten te laten eten. Overigens kun je amandelmeel ook vervangen door een andere meelsoort. Amandelmeel zorgt er wel voor dat ze lekker vullend zijn, glutenvrij, koolhydraatarm en keto.

Ingrediënten

  • 1 mediumgrote
  • bloemkool
  • 40 gram
  • amandelmeel
  • 50 gram
  • Parzemaanse kaas
  • (geraspt)
  • 10 gram
  • dille
  • (grof gesneden)
  • 2
  • eieren
  • 2 el
  • olijfolie
  • 2
  • bosuien
  • zwarte peper
  • snuf zout

Benodigdheden

  • hakmolen of staafmixer
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • serveerring (of bijvoorbeeld een glas om rondjes uit te snijden)

Instructies

  1. Was de bloemkool en snijd de bladeren weg. Snijd de bloemkool in grove stukken. Maal met een staafmixer of hakmolen de bloemkool fijn.
  2. Druk met een schone droge theedoek of sterk keukenpapier zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool. Dit is belangrijk zodat de koekjes niet zompig worden, maar juist lekker knapperig.
  3. Snijd de bosui en dille en meng door de bloemkool.
  4. Kluts de eieren en doe deze, samen met olie bij de bloemkool. Roer amandelmeel en geraspte kaas door het mengsel heen.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verwarm de oven voor op 180 C.
  7. Verdeel het mengsel in circa 12 porties. Maak met behulp van de serveerring of een glas de burgers op het bakpapier.
  8. Bak de burgers in circa 10-15 minuten gaar.
3 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Gezonde bloemkool koekjes met dille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *