Havermout repen met pindakaas (gezonde repen)

  • voor 16 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Havermout repen oftewel gezonde repen met pindakaas en havermout. Met het oog op de goede voornemens die iedereen maakt aan het einde van het jaar, ging ik weer aan de slag met leuke gezonde snacks. Want wat eet je nou als gezonde tussendoortjes? Deze lekkere repen kan ik je zeker aanraden. Je hoeft ze niet te bakken (het zijn no-bake repen!). Daarnaast zijn het makkelijke en gezonde repen.

Repen met vezels en eiwitten

Bovendien maak je ze heel gemakkelijk vegan, zitten ze boordevol vezels. Dat laatste zorgt weer voor een lang verzadigd gevoel. Dus niet meer snaaien als je om 4 uur een dippie hebt! Deze repen kun je in het groot maken en per stuk in de vriezer bewaren. Zo heb je altijd wat achter de hand. Trouwens, de pindakaas zorgt ervoor dat het boordevol eiwitten zitten, dus ook voor tijdens het sporten, kun je deze repen goed gebruiken. Super lekker en handig!

Pindakaas

Qua pindakaas gebruik ik zelf altijd een variant zonder palmolie. De palmolie zorgt ervoor dat het de smeuïgheid heeft, die je van vroeger bent gewend. Maar als je eenmaal overgaat op de 100% pindakaas varianten, wil je niet anders meer. Bovendien is het veel gezonder én beter voor het milieu. In dit recept zou ik ook zeker de 100% variant aanraden, omdat dit zorgt voor precies de juist structuur. Als alternatief kun je ook een amandelpasta of cashewpasta gebruiken als je dat lekkerder vindt.

De topping van de snack repen maken we van pure chocolade en pindakaas. Die pindakaas zorgt ervoor dat de topping niet keihard wordt, maar precies de juiste structuur behoudt. Ik strooide op een deel van de repen zelfgemaakte granola en gedroogd fruit. Dat hoeft niet, want zonder zijn ze ook heel lekker! Maar als je het leuk vindt, kun je ze op deze manier nét een beetje extra geven.

Af en toe

Oja, een kleine disclaimer: het zijn gezondere repen in vergelijking met andere repen en snacks, maar uiteraard niet om de hele dag door te eten ;-). Eet er gewoon af en toe eentje en geniet ervan! Benieuwd naar meer soorten repen?

Probeer de dadel-cashewrepen of de gezonde mueslirepen eens.

Havermout repen met pindakaas (gezonde repen)

Havermout repen met pindakaas (gezonde repen)

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 16 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram pindakaas (gebruik goede pindakaas van 100% pinda's of een andere variant zonder palmolie)
  • 120 gram honing (gebruik agave siroop of maple syroop voor een vegan variant)
  • 90 gram havermout
  • 90 gram geraspte kokos
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 tl vanille extract
  • topping:
  • 40 gram pure chocolade
  • 2 el pindakaas

Benodigdheden

  • bakblik van circa 15 x 15 centimeter bekleed met bakpapier
  • mengkom
  • magnetronvaste kom

Instructies

  1. Meng in een mengkom de pindakaas, honing en vanille-extract.
  2. Voeg nu de havermout, kokos en amandelmeel toe en kneed met je handen tot een deeg. Bonus: deze ingrediënten maken je handen poezelig zacht ;-)!
  3. Het is een vrij kruimelig deeg. Maar is het nog écht heel kruimelig? Voeg dan een theelepel gesmolten kokosolie toe of wat extra pindakaas.
  4. Bak het met bakpapier bekleedde bakblik.
  5. Verdeel het mengsel over het bakblik en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  6. Zet het bakblik in de vriezer en ga intussen door met het maken van de topping.
  7. Doe de chocolade en 2 el pindakaas in een magnetronvaste kom en smelt 30 seconde. Roer door met een lepel en herhaal. Net zo lang tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  8. Haal het bakblik met het havermoutmengsel uit de vriezer. Verdeel de chocolade hier overheen.
  9. Laat op je aanrecht uitharden en snijd in 12 - 16 blokjes.
Naar een recept van Joy Food Shine

2 reacties op “Havermout repen met pindakaas (gezonde repen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *