Glutenvrije cashew/dadel repen

  • voor 10 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Glutenvrije cashew/dadel repen

Zie jij de laatste tijd ook zoveel gezonde repen in de supermarkt verschijnen? Het valt mij wel op! Je hebt ze van vele merken en vind ze doorgaans in het glutenvrije of 'bio'-schap. Vaak zijn deze producten aan de prijzige kant, dus besloot om zelf aan de slag te gaan. Wat blijkt; súúper simpel om te maken en kosten circa 50 eurocent per stuk om te maken! Enjoy.

Ingrediënten

  • 250 gram
  • verse dadels
  • 160 gram
  • cashewnoten
  • ongebrand en ongezouten

Benodigdheden

  • hakmolen
  • mes
  • snijplank
  • weegschaal
  • bakje
  • vierkante/rechthoekige ovenschaal
  • bakpapier
  • schraper
  • koelkast
  • vershoudfolie

Instructies

  1. Zet een bakje op de weegschaal en tareer deze (zodat het bakje niet meegewogen wordt).
  2. Ontpit de dadels door voorzichtig aan de steelkant te knijpen tot de pit eruit springt of met een mes de dadel open te snijden en de pit eruit te 'pulken'.
  3. Snijd elke dadel in grove stukken en weeg het totaal af in het bakje op de weegschaal.
  4. Onthoud het gewicht (voor 250gram (10 stuks) verse dadels ongeveer 166 gram zonder pit). Doe de dadels in de hakmolen.
  5. Zet het bakje weer op de weegschaal en tareer deze. Doe evenveel gewicht aan cashewnoten in het bakje en voeg deze daarna bij de dadels in de hakmolen.
  6. Zet de hakmolen op een hoge stand voor enkele minuten tot het een egaal geheel is.
  7. Bedek de hoek van een ovenschaal met bakpapier en plaats het mengsel erop.
  8. Verdeel het mengsel met een schraper van ongeveer 1cm hoog, 10cm lang (zo breed als de hoeveelheid mengsel).
  9. Plaats in de koelkast totdat het geheel afgekoeld is (zeg 15 minuten).
  10. Haal eruit en snijd het geheel in repen van 1cm breed (met de schraper of het mes op de snijplank).
  11. Wikkel in vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Smikkel ze op binnen een week ;)
DSC_0516
14 mensen willen het maken
17 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, mijn naam is Jerôme. Ik fotografeer en schrijf voor Myfoodblog en onderhoud de website. Ik maak gerechten die geïnspireerd zijn op keukens uit de hele wereld. Van eenvoudig tot meer complex voor speciale gelegenheden. Hierbij houd ik van het mooi opdienen en een goed gecombineerd glas wijn. Heb je vragen over een van mijn berichten, laat gerust een reactie achter!

5 responses to “Glutenvrije cashew/dadel repen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *