Glutenvrije cashew/dadel repen

  • voor 10 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zie jij de laatste tijd ook zoveel gezonde repen in de supermarkt verschijnen? Het valt mij wel op! Je hebt ze van vele merken en vind ze doorgaans in het glutenvrije of 'bio'-schap. Vaak zijn deze producten aan de prijzige kant, dus besloot om zelf aan de slag te gaan. Wat blijkt; súúper simpel om te maken en kosten circa 50 eurocent per stuk om te maken! Enjoy.

Glutenvrije cashew/dadel repen

Glutenvrije cashew/dadel repen

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 10 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram verse dadels
  • 160 gram cashewnoten ongebrand en ongezouten

Benodigdheden

  • hakmolen
  • mes
  • snijplank
  • weegschaal
  • bakje
  • vierkante/rechthoekige ovenschaal
  • bakpapier
  • schraper
  • koelkast
  • vershoudfolie

Instructies

  1. Zet een bakje op de weegschaal en tareer deze (zodat het bakje niet meegewogen wordt).
  2. Ontpit de dadels door voorzichtig aan de steelkant te knijpen tot de pit eruit springt of met een mes de dadel open te snijden en de pit eruit te 'pulken'.
  3. Snijd elke dadel in grove stukken en weeg het totaal af in het bakje op de weegschaal.
  4. Onthoud het gewicht (voor 250gram (10 stuks) verse dadels ongeveer 166 gram zonder pit). Doe de dadels in de hakmolen.
  5. Zet het bakje weer op de weegschaal en tareer deze. Doe evenveel gewicht aan cashewnoten in het bakje en voeg deze daarna bij de dadels in de hakmolen.
  6. Zet de hakmolen op een hoge stand voor enkele minuten tot het een egaal geheel is.
  7. Bedek de hoek van een ovenschaal met bakpapier en plaats het mengsel erop.
  8. Verdeel het mengsel met een schraper van ongeveer 1cm hoog, 10cm lang (zo breed als de hoeveelheid mengsel).
  9. Plaats in de koelkast totdat het geheel afgekoeld is (zeg 15 minuten).
  10. Haal eruit en snijd het geheel in repen van 1cm breed (met de schraper of het mes op de snijplank).
  11. Wikkel in vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Smikkel ze op binnen een week ;)
DSC_0516

5 reacties op “Glutenvrije cashew/dadel repen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *