Oma’s recepten: Kupus Kalja (gestoofd rundvlees met witte kool)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Oma’s recepten: Kupus Kalja (gestoofd rundvlees met witte kool)

Vandaag weer een bijzondere editie van de rubriek 'oma's recepten'. Betty van de foodblog Betty's Kitchen deelt een van haar favoriete recepten van oma. Lezen jullie mee? En neem ook vooral een kijkje op Betty's leuke blog!"Hi Allemaal! Ik ben Betty en ik kom uit het pittoreske Utrecht. Net als Judith deel ik de passie om te koken uit diverse Internationale keukens en ik blog hier dan ook over op www.bettyskitchen.nlSpeciaal voor de rubriek: Oma’s recepten, voer ik jullie mee naar het voormalige Joegoslavië, waar mijn moeder en oma vandaan komen. Bij oma at ik namelijk dikwijls dit gestoofd rundvlees met witte kool.In het voormalige Joegoslavië is men namelijk dol op stoofschotels en soepen, want het is zo eenvoudig voor te bereiden. Je zet letterlijk een pan op en aan het einde van de dag heb je een overheerlijk en mals gerecht om op tafel te zetten.Het volgende recept is ook precies een combinatie hiervan. Bij dit gestoofd rundvlees met witte kool serveert men traditioneel een stuk brood. Zo kun je lekker dippen in die overheerlijk jus/saus en warm je al gauw weer op tijdens een koude, winterse dag."

Ingrediënten

  • 2
  • uien
  • 1 witte
  • kool
  • 750 gram
  • riblappen
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 grote
  • vleestomaat
  • 2 - 2.5 liter
  • water
  • 1/2 bos
  • (platte) peterselie
  • 2 eetlepels
  • Ajvar
  • (aubergine-tomatenpuree. Te koop bij o.a. Mediterrane winkels)

Benodigdheden

Instructies

  1. Pel en snipper de uien. Snijd de kool en de riblappen in dobbelstenen van 2-3 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout.
  2. Zet de uiensnippers in een pan met een laagje olie aan tot ze glazig zijn. Voeg dan het vlees toe en laat het een paar minuten meebakken. Het vlees dient rondom dichtgeschroeid te zijn.
  3. Snijd de tomaat in plakken en doe ze bij het vlees. Voeg als laatste de witte kool toe.
  4. Giet het water in de pan en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat alles in ongeveer 2 uur langzaam gaar stoven.
  5. Schep tegen het einde van de kooktijd de Ajvar er door heen, en laat nog een paar minuten doorkoken. Garneer het gestoofd rundvlees met de verse peterselie.
Prijatno! (= Eet smakelijk)Groetjes, Betty
5 mensen willen het maken
6 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Oma’s recepten: Kupus Kalja (gestoofd rundvlees met witte kool)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *