Kip met een krokant laagje cornflakes
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten

Regelmatig krijg ik vragen over snacks. Vandaag daarom een lekkere snack voor bij de borrel: kip met een krokant korstje (van cornflakes!) en een lekker makkelijke dipsaus. Probeer daar maar eens vanaf te blijven....

Kip met een krokant laagje cornflakes
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet (in blokjes van ca. 5 x 5 cm gesneden)
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 140 gram cornflakes
- 1/8 tl zwarte peper
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- snuf zout
- 2 bosuien (in dunne ringen)
- 5 el ketchup
- 1 tl honing
- optioneel: 1/4 tl barbecue kruiden
Benodigdheden
- ovenschaal
- 2 grote kommen
- 1 medium kom
- oven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Leg de kip in een kom en doe de bloem erbij. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met bloem
- In een andere kom knijp je de cornflakes fijn. Er mogen nog best grove stukken inzitten.
- Meng peper, zout en paprikapoeder door de corflakes heen.
- In een kleine kom breek je de eieren en kluts je deze met een vork.
- Dompel de stukken kip onder in ei en haal ze vervolgens door het cornflakes mengsel heen.
- Als de stukken kip bedekt zijn met cornflakes leg je ze in de ovenschaal.
- Als je alle stukken kip in de ovenschaal hebt gelegd bak je ze 20 minuten. Keer halverwege de kipstukken even om.
- Intussen maak je de saus. Meng daarvoor de ketchup, honing, barbecue kruiden en bosui.
- Dip de kip in de saus!
