Kip met een krokant laagje cornflakes

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Regelmatig krijg ik vragen over snacks. Vandaag daarom een lekkere snack voor bij de borrel: kip met een krokant korstje (van cornflakes!) en een lekker makkelijke dipsaus. Probeer daar maar eens vanaf te blijven....

Kip met een krokant laagje cornflakes

Kip met een krokant laagje cornflakes

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet (in blokjes van ca. 5 x 5 cm gesneden)
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 140 gram cornflakes
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • snuf zout
  • 2 bosuien (in dunne ringen)
  • 5 el ketchup
  • 1 tl honing
  • optioneel: 1/4 tl barbecue kruiden

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. 2 grote kommen
  3. 1 medium kom
  4. oven

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg de kip in een kom en doe de bloem erbij. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is met bloem
  3. In een andere kom knijp je de cornflakes fijn. Er mogen nog best grove stukken inzitten.
  4. Meng peper, zout en paprikapoeder door de corflakes heen.
  5. In een kleine kom breek je de eieren en kluts je deze met een vork.
  6. Dompel de stukken kip onder in ei en haal ze vervolgens door het cornflakes mengsel heen.
  7. Als de stukken kip bedekt zijn met cornflakes leg je ze in de ovenschaal.
  8. Als je alle stukken kip in de ovenschaal hebt gelegd bak je ze 20 minuten. Keer halverwege de kipstukken even om.
  9. Intussen maak je de saus. Meng daarvoor de ketchup, honing, barbecue kruiden en bosui.
  10. Dip de kip in de saus!
kip cornflakes en saus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.