Supersimpele tortizza’s (met 6 ingrediënten)

  • voor 2 personen
  • Kooktijd3 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb jij al van de tortizza gehoord? Misschien kun je het wel raden, maar het is een samentrekking van 'tortilla' en 'pizza'. Oftewel een pizza gemaakt van een tortilla wrap. Ik maakte al een keer eerder 'pitza's' (yep, pizza's van pita broodjes ;-)), dus ook aan dit experiment wilde ik me wel graag wagen. De heer des huizes en ikzelf vonden het een geslaagd. Je kunt deze wannabe pizza's namelijk in 5 minuten maken. I kid you not...

Overigens gingen wij voor een pesto laagje onderop, maar je kunt natuurlijk ook heel klassiek gaan voor een laagje tomatensaus.

Supersimpele tortizza’s (met 6 ingrediënten)

Supersimpele tortizza’s (met 6 ingrediënten)

  • Kooktijd3 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 4 el pesto
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • 1 rode ui (in dunne ringen)
  • 100 gram rucola
  • Optioneel ter garnering:
  • verse basilicum
  • zongedroogde tomaatjes

Benodigdheden

  1. bakplaat

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de bol mozzarella in plakken.
  3. Verdeel de pesto over de wraps, strooi de kruiden hier over en verdeel vervolgens de mozzarella er overheen.
  4. Strooi er wat ui op en bak gedurende 3 minuten in de oven of totdat de randen van de wraps verkleuren en beginnen te krullen.
  5. Haal ze uit de oven en leg er wat verse rucola op. Garneer eventueel met zongedroogde tomaatjes en basilicum. Bon apetit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *