Cocktail recept: negroni

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

De Negroni is een bekende cocktail. Toen ik laatst dim sum en cocktails leerde maken bij Ron Gastrobar Oriental was onze opdracht om een Aziatisch tintje aan de klassieke Negroni te geven. Michel deed het voor en daarna was het de beurt aan ons! Deze cocktail is heel gemakkelijk te maken, want hij bevat 3 gelijke delen gin, vermout en bitter. Als bitter kun je bijvoorbeeld Campari nemen of Angostura Bitters. De gin is ook net wat je lekker vind. Ik geef zelf de voorkeur aan de wat mildere gins. Met de afwerking kun je helemaal uit je dak gaan. Klassiek wordt er een sinaasappelschilletje in geserveerd, maar je kunt ook ander citrusfruit proberen. Of maak het wat kruidiger door bijvoorbeeld gember en steranijns. Overigens is deze cocktail "stirred, not shaken". Oftewel, je hebt er geen shaker voor nodig, want je roert deze cocktail gewoon.

Cocktail recept: negroni

Cocktail recept: negroni

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 30 ml gin
  • 30 ml vermout
  • 30 ml bitter (bijv Campari)
  • ijsblokjes
  • Toppings bijvoorbeeld:
  • sinaasappelschilletje
  • limoenschilletje
  • steranijs

Benodigdheden

  1. pitcher
  2. 2 glazen
  3. (bar)lepel

Instructies

  1. Giet de dranken in een pitcher.
  2. Voeg de helft van de ijsblokjes toe en roer goed door, totdat de pitcher beslaat en/of koud aanvoelt.
  3. Giet de inhoud van de pitcher in de glazen, zonder de ijsblokjes. Gebruik zo nodig een zeefje.
  4. Gooi de ijsblokjes uit de pitcher weg. Verdeel de schone ijsblokjes over de glazen en garneer vervolgens de glazen naar keuze.
Negroni's mixen mijn negroni

2 responses to “Cocktail recept: negroni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *